koningsdag bergen op zoom
Foto: Oranjecomité

Koningsdag wordt dit jaar woningsdag. Geen vrijmarkt, geen koningsnacht, geen terrasjes. Gelukkig zijn er leuke initiatieven van ondernemers in Bergen op Zoom, zodat het toch een leuke dag wordt.

Koningsnacht-pubquiz: Runningteam de Brabantsewal nodigt je uit voor de koningsnachtpubquiz. Via een live-stream kun je op zondagavond 26 april vanaf 20.00 uur meespelen. Deelname is gratis, donaties zijn welkom, die gaan naar stichting Roparun.
Hier kun je meedoen.

Lekker eten: Restaurant het Spuihuis heeft op www.spuihuisbezorgt.nl een selectie gemaakt van heerlijke gerechtjes om samen Koningsdag tot een culinair feestje om te toveren. Tafeltje vol en genieten maar!

Oranje tompoucen: Wat is Koningsdag zonder een oranje tompouce van HEMA. Bestel ze online en breng een tasje tompouces naar je ouders, vriendin, juf, buurman, collega’s of iemand anders met wie je je favoriete gebakje graag zou willen eten.

Proost: Vier Koningsdag met de Koninckl-IJ-k Bier Box, een box met bijzondere biertjes, zoals Koninck triple d’anvers en IJ Zatte, glazen en Hollands snoepgoed. Bestellen kan bij Biercafé de Loco.

Muziek: Op Koningsdag klinken de klokken van het carillon van de Peperbus tussen 10.00- en 11.00 uur. In Halsteren laat de beiaardier tussen 16.00- en 17.00 uur van zich horen.

Vlaggen: Het Oranjecomité van Bergen op Zoom en de burgemeester roepen alle inwoners van Bergen op Zoom op om te vlaggen. Op 27 april kan vanaf zonsopkomst (6.19 uur) tot zonsondergang (20.59 uur) kan de Nederlandse driekleur met wimpel worden uitgehangen om kleur te geven aan Koningsdag.

Kleurplaat: Het Oranjecomité heeft een kleurplaat voor kinderen. Zij kunnen kleuren of er creatief een andere mooie creatie van maken. Maak er een foto van en stuur deze uiterlijk 25 april 2020 naar [email protected]. Zet bij de inzending de naam, leeftijd en  basisschool van het kind. Het Oranjecomité publiceert de ingezonden kleurplaten op de facebookpagina Koningsdag Bergen op Zoom. Op Koningsdag worden via deze facebookpagina ook de winnaars bekend gemaakt. In totaal zijn er 8 prijzen uit te reiken, een voor iedere groep van de basisschool. Kijk hier voor meer informatie.

Shoppen: Diverse winkels in de binnenstad zijn open, zoals onder andere de Bergse Dumphal en de winkels in het Vierkantje en de Zuivelstraat. Ook in de Sint Josehphstraat zijn de winkels open, de straat is versierd met oranje vlaggetjes en er zijn diverse lekkernijen verkrijgbaar, zoals broodjes bij Kippie en koffie-to-go bij Bernard, evenals aardbeien met chocolade.

Weet jij nog leuke koningsdagactiviteiten die wij gemist hebben? Laat het ons weten, dan voegen we ze alsnog toe.