groenendaal

Groenendaal Beddenspeciaalzaak zit al 52 jaar in de Bergse binnenstad. Binnenkort komt er een nieuwe collectie in de zaak en daarom mag de huidige collectie met hoge kortingen de deur uit.

,,Een goede nachtrust is zó belangrijk” zegt Hans Groenendaal. ,,Dat is niet zichtbaar, maar zeker wel voelbaar.” De kracht van Groenendaal Bedden zit in het deskundig advies, zegt hij. ,,Door onze jarenlange ervaring kunnen we voor iedereen een passend matras vinden. En natuurlijk mag je hier ook komen proefliggen.” Vlak liggen, dat is het beste weet hij. Liefst met een plat kussen. ,,Mensen slapen vaak op een te dik kussen of zelfs meerdere kussens. Maar voor je lichaam is een elastisch kussen het beste, echt waar. Het is alleen even wennen: je moet het de tijd geven.”

 Met plezier tussen de bedden

Ook na 52 jaar staan Hans en zijn vrouw Paula nog met veel plezier in de zaak. Door de jaren heen zijn er goede, maar natuurlijk ook slechte tijden geweest. Hans: ,,Veel zaken zijn daardoor begonnen met andere producten: tv’s, hometrainers, meubelen. Maar wij zijn altijd bij ons stiel gebleven. En achteraf is dat goed geweest. We zijn gespecialiseerd in bedden. Soms komt een klant bij ons en zegt: ‘Ik kan nu zes uur achter elkaar slapen, dat is me in geen jaren gebeurd.’ Dat is fijn om te horen.”

Groenendaal is verhuisd

Al die jaren huist Groenendaal Bedden in de Potterstraat. Eerst in 1968 op nummer 48  en later kwam het pand op de hoek Potterstraat-Penstraat erbij en ook nummer 52-54, in de passage naar de toenmalige Albert Heijn. Toen hier appartementen gebouwd werden, verhuisde Groenendaal weer terug naar de Potterstraat 48, het pand waar ooit alles begon. En daar is de zaak nog steeds gevestigd. ,,Soms vragen mensen: zijn jullie er nog wel'”, lacht Paula. ,,Hoewel we maar een klein stukje verder zitten, zijn ze ons dan toch even kwijt.” Het stel denkt na 52 jaar nog niet over stoppen. ,,Tja, wat moet je dan? We doen het wel iets rustiger aan, maar vinden dit gewoon nog heel erg leuk. Dus zo lang we gezond blijven, blijven we actief in de winkel.”

 Korting bij Groenendaal

Omdat er binnenkort een nieuwe collectie komt, gaan veel matrassen en ledikanten met hoge kortingen weg. Ben je ook aan een nieuw bed toe? Kom dan snel eens langs! Dit zijn enkele voorbeelden:

groenendaalgroenendaal

Lees hier meer nieuws over de Bergse binnenstad.