prins heerlijk
De horeca moet waarschijnlijk nog tot half december gesloten blijven. Maar deze Bergse ondernemers gaan niet bij de pakken neerzitten en starten iets heel nieuws!
Op 11-11 opent schenklokaal Prins Heerlijk op de Grote Markt haar deuren. Niet als café, maar als antiek-, kunst- en curiosawinkel. Het zal (behalve op maandag) dagelijks van 12.00 tot 18.00 uur geopend zijn. Unieke items voor liefhebbers, kenners en collectors!
Café De Saeck in de Korte Bosstraat richtte de zaak al eerder in als vintageshop De Duvel en z’n Ouwe Moer. Vintage meubels, kaarsen, fotolijstjes, lampen en puzzels staan hier op de plek waar je voorheen je biertje dronk. De openingstijden zijn vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.
saeck
Café bij Jansens op de Grote Markt koos voor iets heel anders: het café is omgetoverd tot kapsalon. Eigenaresse Hetty Janssens heeft jarenlang in een kapperszaak gewerkt en pakt haar vak nu tijdelijk weer op. Heel kleinschalig, met één stoel.

 

jansens

Creatief

Ben jij nog meer leuke creatieve initiatieven tegengekomen? Laat het ons weten, dan voegen we die toe.

Er zijn ook heel wat horecaondernemers die op een creatieve manier het hoofd boven water proberen te houden. Lees hier welke dat zijn.