winterhuis

Al in sinterklaasstemming? Mooi, want in het Winterhuis in winkelgebied de Parade worden allerlei leuke sinterklaasactiviteiten gehouden. Van speculaaspoppen versieren tot pepernoten scheppen.


Op 23 november gaat het Winterhuis in de Lombardenstraat voor het eerst open. Dan is het pand helemaal in Sinterklaassfeer. Kinderen kunnen zich laten grimeren als Roetveegpietje, er zijn echte Zwarte Pieten aanwezig en ze mogen gratis pepernoten en popcorn scheppen.

Op deze middag mogen de bezoekertjes hier hun schoentje zetten, en dat op 30 november, rijkelijk gevuld met sinterklaaslekkernijen, weer ophalen. Op 30 november kunnen kinderen speculaaspoppen versieren. Op beide middagen loopt de Pietenband door de binnenstad om het winkelend publiek te vermaken met vrolijke sinterklaasliedjes.

Kerst in het Winterhuis

Als de Sint weer naar Spanje is, wordt het Winterhuis vanaf 14 december omgetoverd tot een sprookjesachtig kersttafereel. En ook dan zijn er leuke activiteiten. Kinderen kunnen een speurtocht lopen door de winkels van de Parade en gratis popcorn scheppen.
Op 21 december is de Kerstman himself aanwezig. Een fotograaf zet alle bezoekers met de kerstman op de foto. Verder is er een workshop kerstkoeken versieren. Tijdens deze twee middagen is de kerstband in het winkelgebied aanwezig met sfeervolle kerstmuziek.

Het Winterhuis is deze vier zaterdagen geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Een andere favoriete winkel in de binnenstad, Kolder, wordt binnenkort een online winkel. Lees er hier meer over.