Het coronavirus doolt door de straten en daarom blijven we zoveel mogelijk thuis. En dat is prima, maar zo heel af en toe heb je toch behoefte om er even uit te zijn. Dan is de Bergse binnenstad een prima bestemming. Vijf redenen waarom je juist in deze tijd best eens naar het centrum kunt: 

1. Heel veilig

Al die Bergse ondernemers ontzettend hun best doen alle maatregelen na te leven. Overal staan middelen om je handen te ontsmetten, er zijn looproutes in de winkel, er wordt afstand gehouden en er is een maximaal aantal klanten. Dus zo wordt shoppen in Bergen op Zoom zo veilig mogelijk gemaakt.

2. ’s Middags is het óók gezellig

Een borrel ’s middags of vroeg in de avond is ook supergezellig. Echt, het hoeft niet midden in de nacht te zijn om leuk te zijn. Help onze horecaondernemers en stap eens op een ander moment binnen (want om 22.00 uur gaat alles dicht).

3. Door de week

Uit eten is ook leuk op maandag. Of dinsdag of een andere doordeweekse dag. Een win-winsituatie: jij eet lekker (en het kan niet al te laat worden zodat je ’s morgens weer fris bent) en de restaurateurs die in het weekend minder mensen kwijt kunnen, zijn er blij mee.

4. Voor een boterham

Wie weet, zitten we nog héél lang met het coronavirus. En de Bergse ondernemers moeten ook hun boterham verdienen. Dus bestel nu niet alles online, maar ga gewoon naar je eigen Bergse ondernemers. Want we willen onze ondernemers toch allemaal steunen?

5. Een uitje

Op een veilige manier kun je nog best leuke dingen doen. Loop eens een stadswandeling met de stadsgidsen, woon een intieme voorstelling bij in theater De Maagd of een concert in Gebouw-T. Allemaal leuke én veilige uitjes. En ging je anders altijd achteraf nog even wat drinken? Dan doe je dat nu toch gewoon van tevoren!

Lokaal online

En wil je echt niet de deur uit? Bij veel Bergse winkels kun je ook online bestellen. Bovendien bezorgen veel restaurants in deze tijd thuis. Kijk hier welke ondernemers dat doen.