Langzaamaan worden de maatregelen in verband met het coronavirus versoepeld. Dit betekent dat voor Bergen op Zoom:

11 mei: de scholen gaan weer open en zwembad de Schelp kan ook weer open. Walter van Krieken, manager van zwembad de Schelp, liet echter al weten dat het zwembad daar nog niet klaar voor is. Kappers, schoonheidsspecialisten en andere contactberoepen mogen ook weer starten, evenals de tennis- en golfsport. Ook de bibliotheek mag weer open, al hebben zij ook al laten weten dat maandag nog niet lukt.
In groepen buiten sporten mag weer, als er anderhalve meter afstand wordt gehouden en geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches.

1 juni: de horeca mag weer open, wel met beperkingen: afstand van anderhalve meter en maximaal 30 personen binnen. Uit eten mag alleen op reservering (en je kunt nu al in veel restaurants reserveren). Ook bioscoop Kiek in de Pot, theater de Maagd, Gebouw-T en het Markiezenhof mogen, onder dezelfde voorwaarden, weer open. Gebouw-T vindt 30 bezoekers echter te weinig, en wacht tot 1 juli als er (waarschijnlijk) 100 binnen mogen.
In het openbaar vervoer zijn mondkapjes verplicht.

2 juni: het voorgezet onderwijs mag weer van start.

1 juli: Als alles goed gaat, mogen er dan geen 30 maar 100 mensen binnen. Dan mogen ook de kerken weer open.

1 september mogen ook de sportscholen, kantines en wellnesscentra open.

Evenementen en festivals zijn pas weer toegestaan als er een vaccin is. Voorlopig hoeven we dus niet te rekenen op Kunsten in de Monumenten, de Foodstoet of al die andere evenementen die we in Bergen op Zoom houden. En hoe lang dat gaat duren… dat weet nu nog niemand.

Hou afstand

Zodra er meer data bekend zijn, houden we je op de hoogte! Voorlopig blijft het advies: hou afstand en blijf zoveel mogelijk thuis.

Voorlopig kunnen we nog niet uit eten, maar we kunnen wel bij veel restaurants bestellen of afhalen. Kijk hier waar dat mogelijk is.