koopzondag gouvernementsplein bergen op zoom lokaal pinksteren

Jaja, wij weten ook wel dat er regelmatig winkels verdwijnen. En dat vinden we maar al te jammer! Maar vandaag willen we eens kijken naar alle leuke dingen van de Bergen op Zoom.

We mogen niet vergeten dat Bergen op Zoom een prachtige stad is, waar we best trots op mogen zijn. En wel hierom:

1 Omdat er nog heel veel leuke winkels in de binnenstad zitten! Winkels van kleine Bergse ondernemers, die superhard werken om de binnenstad tot iets moois te maken. Waar je kunt snuffelen tussen de kleding, schoenen, lp’s, tweedehands spullen, boeken en nog veel meer.

2 Tja, V&D zijn we helaas kwijt, maar er zijn nog een heleboel ketens die voor onze stad gekozen hebben. C&A bijvoorbeeld, de Hema, Blokker. En Bagels & Beans of La Place hebben afgelopen jaar vestigingen in Bergen op Zoom geopend.

3 Er is zoveel te doen! Dan denken we aan grote evenementen als de Krabbefoor en ProefMei, maar ook aan de kermis, de stoffenmarkt en natuurlijk Vastenavend.

4 Het stikt van de actieve ondernemers in onze binnenstad. Loop in de weekenden rondom Kerst, Sinterklaas of Halloween maar eens door het centrum. Het afgelopen jaar was Halloween een en al gegriezel, en in november/december kwam je Sinterklaas of de Kerstman regelmatig tegen in de straten van de binnenstad.

5 En wat te denken van die prachtige ijsbaan op de Grote Markt? In 2019 stond die er maar liefst vijf weken lang en niet alleen kwamen heel veel kinderen en volwassenen schaatsen, ook het horecagedeelte liep als een trein. En dat werd allemaal georganiseerd door Bergse ondernemers!

6 Zin in een kopje koffie, een ijsje, een lekkere lunch of een uitgebreid diner? In Bergen op Zoom heb je keuze genoeg!

7 Tijdens zonnige zomerdagen is het bijna vechten om een plekje op het terras. Maar áls je dan zit, is het ook puur genieten! Van de drukke terrassen op de Grote Markt of de verborgen terrassen, ergens op een rustig plekje. We kijken er nu alweer naar uit.

8 Kom je tijdens Vastenavend in de binnenstad, dan voel je het meteen: hier wonen mensen die trots zijn op hun stad! Willen we door het jaar heen nog weleens mopperen of klagen, met Vastenavend weten we ineens weer hoeveel we van Bergen op Zoom houden!

9 Bezoekers kijken hun ogen uit in Bergen op Zoom. Want waar vind je nou zo’n prachtig stadspaleis als het Markiezenhof, midden in de stad? En dan hebben we ook nog de Gevangenpoort, het Stadhuis, de Gertrudiskerk, de synagoge, het Ravelijn en nog veel meer monumenten. Om trots op te zijn!

10 Even genoeg van winkels en wil je uitblazen in het groen? Ook dat kan in Bergen op Zoom! Op een paar minuten loopafstand heb je het Anton van Duinkerkenpark en stadspark Kiek in de Pot.

11 De binnenstad draait niet alleen om winkelen, evenementen, monumenten en werken, maar natuurlijk ook om wonen. Heel wat panden zijn prachtig opgeknapt en nu echte juweeltjes waar je heerlijk kunt wonen. En dat is toch wat een echte Bergenaar het liefste wil: wonen op loopafstand van de Peperbus!

Kijk hier maar eens hoe mooi Bergen op Zoom is!