tebbens

Soms kan het coronatijdperk ook iets goeds brengen. Dat gebeurde Carola Tebbens van Tebbens Modehuis in de Steenbergsestraat. Bij het opruimen (je moet toch wat als het heel rustig is in de winkel) vond ze iets heel bijzonders: het bewijs dat de zaak dit jaar 75 jaar bestaat.

Drie jaar geleden stierf Carola’s man, Jacques. ,,Hij was van ’49, ik dacht eigenlijk dat de zaak toen was opgestart”, vertelt ze. Nu ze ineens door de coronacrisis tijd over had, besloot ze al zijn papieren eens op te ruimen. Daarbij vond ze een document van de Kamer van Koophandel uit 1978. Op het document is te lezen dat de zaak op 1 januari 1945 is begonnen.

Kleermakerij

Carola weet nog te vertellen dat haar schoonvader Rudolf de zaak met zijn vier broers runde. Eerst als kleermakerij, later ook verhuur van gelegenheidskleding en verkoop van bruidsmode. Hoewel er bij Tebbens al ruim tien jaar geen bruidsjurk meer te krijgen is, denkt iedere Bergenaar bij de naam Tebbens meteen aan bruidsmode.

Voor alle leeftijden

Wat Carola wel een beetje jammer vindt, is dat Tebbens nog vaak bekend staat als klassiek. ,,Heel vaak komen hier klanten binnen die zeggen: ik wist niet dat jullie zulke leuke kleding hadden. We vergeten heus de oudere dames niet, daar hebben we nog steeds een collectie voor in de winkel hangen. Maar ook de tachtigers van nu zijn minder klassiek. En bovendien: ik ben zelf ook geen oude dame, ik wil verkopen die ik zelf ook mooi vindt. Voor vrouwen van alle leeftijden.”

Actie

Ze viert het jubileum met een speciale jubileumactie: in de hele maand juli geldt bij 100,- euro aankoop 25,- korting, bij 200,- 50,- korting en bij 300,- 75,- korting. ,,Ik had het al eerder willen doen, maar toen zat corona me in de weg. Iedereen moest zoveel mogelijk thuisblijven, dan ga je geen actie doen. Maar nu kan het wel weer. We zorgen voor hapjes en drankjes, maken er een echt feestje van. Tenslotte komt een 75-jarig bestaan tegenwoordig niet zo vaak meer voor. Dat is wel een feestje waard. Ik wou alleen dat Jacques het nog mee had kunnen maken.” Op de foto ontvangt Carola een bloemetje van Leon Tholhuijsen, penningmeester van ondernemersvereniging Sterck.

75 jaar is een mooi jubileum. Lees hier over Schoenmode Den Boer, die nóg langer in de Bergse binnenstad zit.