ijsbaan bergs winterparadijs leergeld
Stichting Leergeld de Brabantse Wal en ijsbaan het Bergs Winterparadijs zorgen samen dat kinderen, waar ze het thuis niet zo breed hebben, ook kunnen schaatsen.

Stichting Leergeld de Brabantse Wal helpt kinderen tussen de 4 en 18 jaar financieel, als er geen of onvoldoende geld is om te kunnen leren of sporten. Gezinnen die niet meer verdienen dan 120% van bijstandsnorm komen hiervoor in aanmerking.

Schaatsen 

Samen met de ijsbaan gaat de stichting er voor zorgen dat deze kinderen ook kunnen schaatsen op de Grote Markt. ,,De exploitanten Vale en Roels hebben het hart op de goede plaats”, zegt Leon Tholhuijsen van de stichting Brabantse Wal. ,,Helemaal top dat ze met ons mee willen werken. Samen geven we deze kinderen een leuke dag.”

Bericht

Gezinnen die hiervoor in aanmerking komen krijgen een bericht van stichting Leergeld de Brabantse Wal en kunnen dan met een legitimatie melden aan de ijsbaan.
De ijsbaan is dagelijks van 10.00 tot 22.00 geopend, op enkele uitzonderingen na. Kijk hier voor alle openingstijden.

Stichting Leergeld

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Via ruim 100 lokale Leergeld stichtingen biedt zij deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Winterhuis

Tijdens de feestdagen is het hele centrum in kerstsfeer. Zo is er op zaterdag een speciaal kersthuis, waar allerlei leuke activiteiten zijn. Kijk hier wat daar allemaal te doen is.