steun hart iwaz
Foto: Eline Sturm

De Bergse kunstenaar Iwaz en Fraukje van Est van Wood Sensation hebben een speciale actie opgezet om de lokale ondernemers te steunen. De actie loopt als een trein: er zijn al bijna 100 harten verkocht.

Met een houten, met de hand beschilderd hart willen Iwaz en Fraukje letterlijk de ondernemers een hart onder de riem steken. Als ondernemers weten zij maar al te goed hoe hard de coronacrisis kan toeslaan. De kunstwerkjes zijn te bestellen voor vijftig euro, waarvan de helft naar een plaatselijke ondernemer gaat. Naar wie, dat mag je zelf bepalen. Bovendien gaat er per hart een euro naar het Bergse soepproject.

Extra steun

Elk hart is ongeveer twintig centimeter hoog en beschilderd in kenmerkende stijl van Iwaz. De kunstwerken zijn genummerd en worden ‘geknuffeld’ door een witte of zwarte riem. Wood Sensation snijdt het hout uit en Iwaz beschildert ieder hart persoonlijk. Inmiddels zijn er al bijna 100 verkocht. ,,Dat hadden we gehoopt, maar niet verwacht”, zegt Iwaz. ,,We krijgen hele mooie reacties.” Voorlopig loopt de actie nog wel een tijd door. ,,Want ondernemers kunnen nog steeds extra steun gebruiken.”

Bestellen

De harten zijn ook te zien bij de Bergse galerie Kaders & Kunst in de Kortemeestraat in Bergen op Zoom. Ze zijn ook te bestellen via Ga naar www.hartonderderiem.nu. Het kunstwerk kan desgewenst ook worden bezorgd of verzonden. wat de versoepeling van de coronamaatregelen

Lees hier meer over wat de versoepeling van de corona maatregelen voor onze stad betekent.