vierkantje

Nu de ijsbaan niet op de Grote Markt komt, doet ondernemersvereniging Sterck er alles aan om deze huiskamer van Bergen op Zoom toch in kerstsferen te brengen. De enorme kerstboom staat er al, op 19 december komt de kerststal.

In voorgaande jaren stond de kerststal op het Beursplein, maar daar heeft de horeca de terrassen nu hard nodig. Daarom wordt deze op de Grote Markt geplaatst.

Boom Leo

De kerstboom op de Grote Markt is vernoemd naar de in 2012 overleden Leo Stoffels. Hij was ambtenaar, onder andere verantwoordelijk voor de kermis en iemand die altijd verbinding zocht. Dankzij zijn contacten in het plaatsje Durbuy (België) kon hier een grote kerstboom gehaald worden, voor bij de ijsbaan. Bij het weghalen van de boom vond de organisatie van de ijsbaan, toen nog StaBoZ, vaak kaartjes met lieve wensen in de boom. Zou dat dit jaar weer zo zijn?

Kerstboompjes

Niet alleen de Grote Markt is sfeervol in deze weken. De ondernemers van het Vierkantje hebben deze week (met financiële steun van Sterck) kerstboompjes met verlichting geplaatst en dit weekend zijn die ook bij vele andere winkels geplaatst. Onze binnenstad wordt prachtig zo!

Koopzondagen

Ondanks alle coronabeperkingen doen de ondernemers van de Bergse binnenstad er alles aan om het zo gezellig mogelijk te maken. Kijk hier voor de koopzondagen die deze maand gehouden worden.