grote markt peperbus winkels bel rellen

Ondernemersvereniging Sterck waarschuwt voor rellen in Bergen op Zoom. In een mail zijn de ondernemers van de binnenstad gewaarschuwd.

,,Ons heeft het bericht van politie en gemeente bereikt dat ze wellicht vanavond of morgenavond rellen verwachten in het centrum van Bergen op Zoom, zoals er inmiddels ook in Eindhoven, ’s Hertogenbosch etc. zijn geweest”, schrijft Sterck. ,,Het verzoek is dan ook om per direct alle losstaande spullen, op je terras, voor je winkel etc., zo goed mogelijk op te bergen om schade te voorkomen. Hopelijk valt het mee!”

Rellen op Grote Markt

De oproep noemde de Grote Markt en MediaMarkt als verzamelpunten, maar het hele centrum is gewaarschuwd, aldus Harry Nieland van Sterck. ,,Relschoppers houden zich vaak niet aan één locatie”, zegt hij. De oproep kwam via appgroepen en social media.

Meerdere winkeliers hebben hun voorgevel inmiddels uit voorzorg dichtgetimmerd met hout en terrassen zijn binnengehaald. Al eerder waren er rellen in Eindhoven, Den Haag en Den Bosch.

Horeca sluiten

De gemeente Bergen op Zoom heeft er bij de horecagelegenheden dringend op aangedrongen om (in verband met met halen en brengen) om 18.30 uur te sluiten. Dit geldt overigens voor alle ondernemingen in de binnenstad.

Toe aan wat luchtiger nieuws? Lees dan dit.