gemeente citymarketing
Foto: gemeente Bergen op Zoom

Bergen op Zoom is uitgeroepen tot de beste citymarketing-gemeente van 2019. Natuurlijk zijn de Bergse ondernemers trots op deze trofee. Sterck feliciteert de gemeente dan ook van harte!

Ieder jaar worden verschillende gemeenten door het hele land genomineerd voor de Nationale Citymarketing Trofee. Deze is uitgereikt op het Nationaal Congres Citymarketing.

Genomineerden

Er is een prijs in twee categorieën, namelijk voor gemeenten met minder dan 100.000 inwoners en voor gemeenten met meer dan 100.000 inwoners. Gemeente Bergen op Zoom had een nominatie verworven voor de eerstgenoemde categorie. De andere twee genomineerden in deze categorie waren Veenendaal en Katwijk. Vandaag, maandag 17 juni, mocht onze stad de eerste prijs ontvangen! 

Trotse wethouder

Wethouder Evert Weys, die citymarketing in zijn portefeuille heeft, laat op de Facebookpagina weten, trots te zijn op het behaalde resultaat. “We voeren al geruime tijd een consequent citymarketingbeleid waarbij we ons richten op bepaalde doelgroepen. Een voorbeeld is Vlaanderen. We merken dat het aantal Belgische gasten dat onze stad aandoet nog altijd toeneemt. Dat zijn natuurlijk mooie resultaten. Uiteraard zijn er altijd uitdagingen voor de gemeente en is citymarketing één van de middelen die we inzetten om deze uitdagingen aan te gaan. Deze prijs is een mooie bevestiging dat we met citymarketing op de goede weg zijn.” Bij de gemeenten met meer dan 100.000 inwoners won Dordrecht de trofee. Hier waren ook Eindhoven en Groningen genomineerd.

Samenwerking met gemeente

Ruurt van der Wel, Mieke Jansen, Ellen de Mol en Natascha Moerman van de afdeling citymarketing mochten in Eindhoven de trofee in ontvangst nemen. Sterck heeft een extra reden om trots op het team te zijn. De ondernemersvereniging is namelijk een mooie samenwerking aangegaan met Aangenaam Bergen op Zoom. Hierbij kunnen de twee organisaties over en weer nieuwtjes met elkaar delen op de website en Facebook.

Kijk hier voor meer Bergse nieuwtjes.