spandoeken

Ondernemersvereniging Sterck heeft het afgelopen weekend een aantal spandoeken opgehangen in de Bergse binnenstad met de tekst: ‘Loop rechts op de straat, denk ook aan anderen’.

,,Het bestuur van Sterck heeft gemeend om ook iets te moeten doen in de coronacrisis”, vertelt penningmeester Leon Tholhuijsen. ,,We mogen al geen activiteiten organiseren, omdat de risico’s veel te groot zijn en wij hierbij een verantwoordelijkheid krijgen opgedragen die we niet kunnen garanderen. Omdat de gemeente blijkbaar geen geld heeft, of beschikbaar wilt maken, menen wij dat het ophangen van deze spandoeken het minste is wat wij als ondernemersvereniging richting het winkelend publiek kunnen doen.”

Spandoeken als gebaar

Met het gebaar wil Sterck zorgen dat mensen zich realiseren, dat ze zich nog steeds aan de corona-maatregelen moeten houden. Leon: ,, Mensen moet je bewust blijven maken van het houden van afstand. Of ze zich hieraan willen blijven houden is een tweede, wij doen in ieder geval ons best om dit aan de man te brengen.”

Evenement

Door de coronacrisis gebeurt er niet zo veel in de Bergse binnenstad. Toch komt er komend weekend een bijzonder evenement naar onze stad. Speciaal voor filmliefhebbers! Lees er hier meer over. En als corona geen roet in het eten strooit, staat er nog meer op de planning de komende maanden. Lees het hier.