sinterklaas sint bergen op zoom

Sinterklaas en zijn Pieten zijn al onderweg naar Bergen op Zoom. Wil je weten waar en wanneer hij te zien is? Kijk dan hier:

Intocht: op zaterdag 13 november vaart Pakjesboot 11 de haven van Bergen op Zoom binnen. Om 13.00 is er al muziek op de loswal van de Theodorushaven, om 13.30 uur komen Sinterklaas en de Pieten aan en gaan ze richting de Grote Markt. Onderweg maken ze er één groot feest van! Op de Grote Markt worden de Sint en Pieten verwelkomd door de burgemeester van Bergen op Zoom.

Sints muziekspektakel: zondag 14 november om 14.30 start dit gratis toegankelijk spektakel in de Stoelemat. Om 13.30 gaan de deuren al open voor de kaartverkoop voor de theatervoorstellingen. Kaarten kosten 7,50 en moeten contant betaald worden.

Theatershows: Woensdagmiddag 24 november zijn Sinterklaas en zijn Pieten de baas in Theater de Maagd. Zij verrassen de kinderen met een leuke theatervoorstelling: een spannend verhaal, veel muziek en liedjes en mooie decors. Deze voorstelling van een uur wil je niet missen. Voorstellingen zijn om 13.00, 14.30, 16.00, 17.30 en 19.00 uur.

Sints Winkelparade: Op zondag 28 november is er een supergezellige koopzondag! De Pieten zijn in de stad en de Pietenband is er ook. Er zijn zelfs Pieten die deze middag hun eigen winkeltje hebben geopend. Daar kan je tussen 12.30 en 16.30 komen kijken, knutselen en natuurlijk spulletjes kopen. Je kunt bijvoorbeeld een pietenmuts knutselen in de Feesthoedjeswinkel, een super coole tattoo uitkiezen in de Pieten-tattooshop of een cocktail shaken in de winkel van de Danspietjes. Vanaf 5 november krijg je bij veel winkeliers in de binnenstad de speciale Sinterklaasmuntjes cadeau bij je aankopen. Met die speciale muntjes kun je meedoen en leuke dingetjes kopen in de Pietenwinkeltjes van Sints Winkelparade op zondagmiddag 28 november. Ook kan je de muntjes inleveren bij attracties, de pieten meehelpen om cadeaus te vervoeren met een paardentram, spellen op straat spelen en karaoke zingen.

Lampionnenoptocht: Afgelast.

Veranderingen

We hopen natuurlijk van niet, maar met corona weet je het nooit: het zou kunnen dat sommige activiteiten in verband met nieuwe maatregelen moeten worden aangepast. Hou de website van Sinterklaas in de gaten voor de meest actuele informatie.

Lees meer

Ook in oktober was er een bijzondere koopzondag. Kijk hier nog even terug.