den boer schoenmode

Het is misschien niet echt een jubileum, maar 112 jaar in Bergen op Zoom is toch echt wel een felicitatie waard. Schoenmode Den Boer aan de Zuivelstraat is een van de oudste winkels in de Bergse binnenstad.

Danny Borremans is de vierde generatie in het familiebedrijf. Zijn overgrootouders begonnen met de winkel en Danny runt het alweer 25 jaar, samen met zijn zus Diliana en zijn ouders, die nog bij de zaak betrokken zijn. ,,Ik werk al vanaf mijn veertiende in de winkel. Mijn vader maakt medische hulpmiddelen zoals inlegzolen en hij repareert schoenen. Mijn moeder en Diliana doen, samen met verkoopster Anita, de verkoop en zorgen dat de winkel er aantrekkelijk uitziet.

Collectie Den Boer

Schoenmode Den Boer heeft een uitgebreide collectie dames-, heren- en kinderschoenen. Ook voor schoenen die geschikt zijn voor steunzolen en schoenen in breedtematen kun je hier terecht. Danny: ,,Wij verkopen schoenen van een goede kwaliteit. Daar staan we bekend om en daar doen we geen concessies in. Een goed passende schoen is heel belangrijk.” Bij Den Boer zie je dat comfortschoenen ook mooi en modern kunnen zijn. ,,Het idee dat goede schoenen ouderwets zijn, is al lang achterhaald. Goede schoenen kunnen ook hip zijn, en je krijgt er geen pijnlijke voeten, benen of rug van.” Hij geniet vooral van het contact met de klanten. ,,We hebben hele trouwe klanten, daar bouw je echt een band mee op.”

Op afspraak

Tijdens de coronatijd is Den Boer grotendeels open geweest. ,,We werkten vooral op afspraak. En eigenlijk beviel dat heel goed: je kunt een klant dan echt alle aandacht geven. Misschien houden we het er wel in, dat moeten we even bespreken.” Nu begint alles weer normaal te worden. Een beetje normaal. ,,Want we missen nog steeds alle toeristen en er zijn geen evenementen: geen ProefMei, geen Jazzweekend. Ons voordeel is dat we veel kinderschoenen verkopen, corona of geen corona. En dat we heel veel trouwe klanten hebben. Dat scheelt een stuk en daar ben ik dankbaar voor.”

Er komen ook nieuwe winkels in de Bergse binnenstad. Zoals deze.