maagd bergen op zoom

De aangescherpte coronaregels hebben ook gevolgen voor Bergen op Zoom. Dit verandert er in onze stad:

Op maandag 28 september heeft het kabinet nieuwe coronamaatregelen aangekondigd om de snelle toename van het aantal besmettingen te stoppen. Daarom worden er ook in Bergen op Zoom maatregelen genomen. Deze zijn in ieder geval van kracht voor de komende drie weken.

Zwembad de Schelp

Voor de Schelp komt dit concreet neer op twee aanpassingen die per direct in zullen gaan:

  1. De horeca zal worden gesloten (de ruimte blijft beschikbaar voor wachtende ouders tijdens de zwemles maar er zijn geen verkopen);
  2. Er zijn geen toeschouwers toegestaan bij zwem- en polowedstrijden (uitgezonderd begeleiders en chauffeurs).

De bestaande maatregelen en richtlijnen blijven onveranderd van kracht.

De Maagd

Theater De Maagd heeft een ontheffing gekregen van onze Veiligheidsregio. Het is namelijk een theater met meer dan 600 zitplaatsen en daarom niet gebonden aan maximaal 30 bezoekers. Natuurlijk zorgt het team ervoor dat er altijd 1,5 meter afstand is tussen elk huishouden en dat de zalen coronaproof zijn.

Markiezenhof en CKB

Helaas geldt de ontheffing niet in de Hofzaal Markiezenhof en CKB Theaterzaal, hier mogen tijdelijk maar 30 personen ontvangen worden.

Gebouw-T

Ook Gebouw-T heeft vanuit de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant een ontheffing gekregen om meer dan 30 bezoekers te ontvangen. Er mogen 100 mensen binnen. De afgelaste evenementen – Bergs Bluesfestival, de gelegenheidsband Sloper en Puur Gelul met Hermans Brusselmans – komen later terug op de agenda. Sommige optredens, zoals die van The Kik (19.30 en 21.45) en 80’s Onverantwoord (19.30 en 22.30) worden 2x op een avond gehouden.

Horeca

De horeca moet om 22.00 uur sluiten. Daarom wordt in sommige restaurants in blokken gewerkt of zijn er cafés die lunch of borrelarrangementen aanbieden, om de gasten overdag meer te kunnen bieden. Lees er hier meer over.

Sport

De kantines bij de sportvelden worden gesloten en wedstrijden worden zonder publiek gespeeld.

En meer nieuws uit Bergen op Zoom

Ben jij nog meer veranderingen tegengekomen? Laat het ons weten, dan voegen we het toe.