suzana jovanic project rembrandt

Klinkt de naam Suzana Jovanovic je bekend in de oren? Dat kan, want zij was een van de deelnemers aan het tv-programma Project Rembrandt. Haar werk is nu te zien bij Ma Vie home & lifestyle in het Vierkantje.

Suzana woont in Putte, maar komt oorspronkelijk uit Servië. Al toen ze vijf was, riep ze: ,,Ik ga trouwen, in Nederland wonen en Rembrandt zien!” Dat ze op haar 44ste meedeed aan project Rembrandt is dan ook wel heel toepasselijk.

Project Rembrandt

Als kind al was ze altijd aan het tekenen en schilderen. Ze tekende geregeld haar oma en diens vriendinnen. Op haar twaalfde maakt Suzana haar eerste surrealistische werk waarmee ze het verhaal van haar oma vertelt en dat ligt haar wel. Voor de liefde verhuist ze naar Nederland, maar na een scheiding komt haar passie door werk, haar zoon en andere activiteiten op een laag pitje te staan. Tot ze het weer oppakt en als een razende begint te schilderen. Tachtig schilderijen per jaar. Haar werk was te zien in Amsterdam, België, Portugal en Amerika maar echt bekend werd ze door Project Rembrandt, waar ze tot in de finale kwam. Hier schilderde ze bijvoorbeeld portretten schilderen van André van Duin en Louis van Gaal.

Schilderij van Suzana

Haar werk is te zien bij Ma Vie aan de Kortemeestraat 13 in Bergen op Zoom. ,,We hebben al zoveel positieve reacties gehad”, vertelt eigenaresse Ellen van Vlaardingen. ,,Er kwamen zelfs mensen speciaal uit Lelystad om hier een schilderij van Suzana te kopen. En iedereen die binnenstapt, vindt haar werk heel bijzonder.”

Kom kijken

De expositie is nog te zien tot en met donderdag 20 juni.

Lees hier meer over Suzana.

Meer weten over leuke activiteiten in Bergen op Zoom? Kijk dan hier.