catharina ketrientje

Jan van der Weele en Erwin Binck, bewoners van de Engelse Hof tegenover het voormalig zorgcentrum ’t Ketrientje zijn een petitie begonnen.

Zij willen niet dat zorgcentrum Sint Catharina een monumentale status krijgt, omdat dan de zorgfunctie zou kunnen verdwijnen. Bovendien willen de twee graag, dat er eindelijk een actie ondernomen wordt om het gebouw op te knappen.

De brief

Jan van der Weele schreef hierover de volgende brief:

,, Ik woon al jaren in De Engelse Hof tegenover ’t Ketrientje. Al bijna 5 jaar is dit gebouw volledig dicht getimmerd, nadat de bewoners vertrokken zijn. Dit maakt een troosteloze indruk. et gebied erom heen verloedert in snel tempo. Bouwplannen in het verleden zijn meerdere malen stuk gelopen de financierbaarheid.

Nu ligt er een mooi plan van Tante Louise voor woningen voor complexe ouderenzorg. Hierbij wordt rekening gehouden met het historische karakter van het pand en komt ook de monumentale kapel eindelijk vrij te liggen. Echter, deze plannen dreigen ook geblokkeerd te worden doordat de gemeente overweegt het gebouw een monumentale status te verlenen. De bouwplannen van Tante Louise zijn dan niet meer te realiseren.

Hierdoor dreigt de ouderenzorg uit het centrum te verdwijnen en zal het complex mogelijk nog jaren er uit blijven zien zoals het nu is en verder verloederen. Ik ben er voorstander van dat er eindelijk actie komt en zou graag zien dat Tante Louise de ouderenzorg op deze historische plek kan handhaven.

Samen met mijn buurman ben ik een petitie gestart. Ik wil jullie vragen, als jullie het met ons eens zijn, de petitie te ondertekenen en dit bericht verder te verspreiden.”

De petitie

Kijk hier voor de petitie.

Er zijn meer plannen voor de binnenstad. Dit vonden wij wel een hele leuke: een treintje door en naar het centrum. Lees er hier meer over.