sterck
Ondernemersvereniging Sterck hield dinsdag 16 november een algemene ledenvergadering. Hier werd een nieuw algemeen bestuur gekozen.

Dit zijn de zes nieuwe bestuursleden: Maarten Hamel (commissie horeca), Ellen van Vlaardingen (commissie aankleding en communicatie, Guido Kools (secretaris), Danny Borremans (commissie activiteiten), Edwin Hagenaars (penningmeester), Kees van Male (voorzitter). Het bestuur zal aangevuld worden met een zevende lid, afkomstig uit de commissie straatcoaches.

Sterck en de BIZ

Tijdens de vergadering werd ook het onderwerp ‘Bi-zone’ besproken. ,,Nu is het laatste woord aan de ondernemers zelf middels de draagvlakmeting die deze week de deur uitgaat”, zegt Kees van Male. ,,Alle ondernemers hebben tot 3 december de tijd om te stemmen en op 8 december volgt de uitslag of er een nieuwe BIZ voor de binnenstad van Bergen op Zoom is. Pas daarna kan Sterck op volle kracht vooruit.”

Wat is een Bi-zone?

De Bi-zone is een afkorting voor bedrijveninvesteringszone. Het is een winkelzone of bedrijventerrein waarin ondernemers in een periode van vijf jaar samenwerken aan de verbetering van hun gebied. Om dit mogelijk te maken heft de gemeente jaarlijks een bedrag. De opbrengst van deze heffing keert de gemeente uit als subsidie aan de betreffende ondernemersvereniging.