binnenstad kerst lockdown

De geruchten gaan dat er een vergaande lockdown aankomt, een waarbij ook de winkels dicht moeten. Om iedereen nog even de kans te geven wat inkopen te doen, zijn veel winkels vandaag langer open.

Helemaal zeker is het nog niet, maar waarschijnlijk gaan alle niet-essentiële winkels vanaf 24.00 uur vannacht dicht. Om mensen niet voor problemen te stellen, zijn diverse winkels in de Bergse binnenstad vandaag langer open: tot 20.00 uur. Onder andere Intertoys, Bumblebeez, Blokker, Kruidvat, de Bergse Dumphal, Retro Vinyl en Vintage en Xenos zijn vanavond open. Ook veel winkels die op maandag normaal gesproken gesloten zijn, hebben vandaag hun deuren geopend.

Nog voor de lockdown

Uiteraard worden tijdens deze onverwachte koopavond alle coronaregels nagevolgd. Kom dus alleen als het echt belangrijk is, niet voor ‘funshoppen’. Naar verwacht duurt de lockdown tot 19 januari.

Ook musea en theaters zouden dicht moeten en contactberoepen (kappers, masseurs, schoonheidsspecialisten ed) moeten waarschijnlijk stoppen.

Kerstsfeer

Om toch het kerstgevoel mee te geven, hebben Sterck en de binnenstadsondernemers het centrum prachtig versierd met kerstbomen en kerstlichtjes. Kijk hier.