chocola

Zeker zo rondom de feestdagen mag je jezelf best eens wat extra verwennen. Stap dan eens binnen bij de Délicieuse Keuze in de Kortemeestraat: hier verkopen ze heerlijke bonbons en kwaliteitswijn.

In februari opende Anja de Wit haar zaak in het Vierkantje. Daarvoor werkte ze lang in Zeeland. ,,Ik ben echt op zoek gegaan naar een plek waar mijn assortiment nog niet verkocht werd. Er zijn in Bergen op Zoom natuurlijk meer chocolaterieën, maar mijn bonbons hadden ze hier nog niet.”

Lieve Bergenaren

Het bevalt haar prima in Bergen op Zoom. ,,Bergenaren zijn heel lief: als ze eenmaal binnen zijn geweest, zijn het echt trouwe klanten. En het zijn bourgondiërs. Toen de horeca nog open was ben ik hier weleens op stap geweest. Brabantse nachten duren dus echt lang.” Ook is ze erg te spreken over de ondernemers in het Vierkantje. ,,Zulke betrokken mensen. Het is hier meteen: hé hallo, fijn dat je er bent, schuif aan. Dat voelt heel warm.”

Heerlijke kerstklokjes van chocola

Behalve chocola verkoopt Anja ook wijn. ,,Ik ben vinoloog, dus vind ik het leuk om goede wijn aan te bieden. Ik verkoop alleen wijn uit gebieden waar het klimaat het beste is voor wijn.” Kwaliteit staat in haar winkel voorop. ,,Ik kan gewoon geen product verkopen waar ik zelf niet achter sta. Als ik er niet enthousiast over ben, merk je dat meteen.” Het enthousiasme voor haar producten spat er dan ook duidelijk af. ,,Wil je even proeven? Deze kerstklokjes zijn echt heerlijk!” En ze heeft nog gelijk ook: je zou haar winkeltje bijna in je eentje leegeten. ,,En dit is nog niet alles”, lacht ze geheimzinnig. ,,Binnenkort ga ik ook producten van Blueberry verkopen. Jam, sap en wijn, gemaakt van blauwe bessen. Echte delicatessen.”

Boom Leo

De Bergse binnenstad is prachtig in deze tijd, zeker nu kerstboom Leo weer op de Grote Markt staat. Lees er hier meer over.