kaders & kunst

Vandaag bestaat Kaders & Kunst precies vijf jaar. Wat vijf jaar geleden begon als lijstenmakerij aan de Bosstraat is nu uitgegroeid tot gerenommeerde galerie.

In de winkel, die nu aan de Kortemeestraat in winkelgebied het Vierkantje zit, heeft iedere drie maanden een wisselende expositie, een restauratie-atelier en luxe cadeau-artikelen. De lijstenmakerij blijft echter de kern waar het om draait.

Ervaring

Eigenaresse Marian Bekker heeft ruim dertig jaar ervaring in het lijstenmakersvak. Ze doet alles zelf, midden in haar zaak. ,,De lijst moet matchen bij de foto of het kunstwerk, maar ook bij het interieur. Daar moet je allemaal rekening mee houden.” Ook voor restauraties kun je bij Marian terecht. ,,Ik heb nog een puur ambachtelijk werk, dat is heerlijk. En mensen kunnen me in de winkel gewoon aan het werk zien.”

Ieder kwartaal heeft ze een nieuwe expositie van schilderijen, fotografie, beelden of objecten. Hiervoor werkt ze samen met exposanten uit Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Iedereen is welkom om binnen te lopen om een kijkje te nemen.

Feest bij Kaders & Kunst

Haar vijfjarig bestaan viert Marian pas in september, tijdens de Vierkantje 4daagse. Dan is er een speciale expositie en zijn er kunstenaars in de zaak aanwezig.

Als het coronavirus rustig blijft, verwachten we na september deze evenementen nog in Bergen op Zoom.