krabbenfoor hitte

Donderdag, op de eerste dag van de Krabbenfoor, wordt het volgens de voorspellingen bijna 40 graden. Bloedheet dus. De organisatie doet er alles aan om koel te blijven tijdens deze hitte. Met deze tips:

Drink voldoende: ook als je geen dorst hebt is het belangrijk om goed te blijven drinken. Koffie en alcoholische dranken zijn geen goede dorstlessers, zij vergroten de kans juist op uitdroging.

Gratis water: in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom zijn er waterpunten geplaatst waarbij bezoekers die een flesje of bekertje hebben gratis water kunnen tappen. De water tappunten zijn te vinden op de Grote Markt, het Stationsplein en het Zuivelplein.

Verkoeling: Winkeliers wordt verzocht goed gebruik te maken van hun airco’s. De temperatuurverschillen met buiten mogen niet groter zijn dan 6 graden om te voorkomen dat je als bezoeker of winkelier een ‘klap in het gezicht’ krijgt zodra je naar buiten stapt.

Schaduwplekken: schaduw is belangrijk en daarom hebben veel ondernemers voor extra schaduwplekken, zo staan er onder andere tegenover het Provoosthuis parasols boven het Tour Café, zijn er bij het terras op het kinderplein ook voldoende schaduwplekken gecreëerd en zullen er extra kramen neergezet worden op het parcours waardoor bezoekers wat vaker schaduwplekken kunnen opzoeken.

Insmeren: smeer jezelf goed in tijdens deze dagen. Het kan je anders zomaar overkomen dat je binnen 15 minuten een rode huid gaat krijgen.

Rode Kruis en EHBO: ze zijn extra aanwezig en alert tijdens de komende Krabbenfoor. Met een uitvalsbasis op het Sint-Catharinaplein (kinderplein) en bikers zijn ze klaar voor allerhanden melding. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen en men adviseert dan ook om alle tips goed op te volgen en goed op elkaar te letten.

Ook vrijdag lijkt het nog warm te blijven, maar zaterdag en zondag wordt volgens de voorspellingen beter ‘Krabbenfoor-weer’.

Lees hier wat er te doen is tijdens de Krabbenfoor. Het hele programma vind je hier.