krabbenfoor bi-zone krab-in-store
Foto: Krabbenfoor Bergen op Zoom

Nieuwe elementen, verrassend entertainment, een grote dosis sportiviteit, producten voor elke portemonnee, de lekkerste hapjes en drankjes en een verfrissende uitstraling zijn de ingrediënten voor de 55ste editie van de Krabbenfoor.

Speciaal voor deze editie, die plaats vind op donderdag 25 juli t/m zondag 28 juli, pakt de organisatie van de Krabbenfoor groots uit. Nieuwe elementen, zoals het Festival van het Goede Leven, een kinderplein, de Sport en Healthy zone en de Franse markt moeten een nieuwe groep bezoekers aanspreken.

Hiermee zet ondernemersvereniging Sterck onder leiding van Luud van de Ven, samen met de straatcoaches, de eerste stappen richting de modernisering van de Krabbenfoor. ,,We willen de komende jaren, samen met de ondernemers en sponsoren, investeren in het upgraden van dit prachtige evenement en meer inspelen op de behoeftes van de bezoekers en inwoners van onze stad”, aldus Luud. ,,Dit jaar zien we dat een aantal ondernemers duidelijk de handen in één heeft geslagen en dat is ook het beeld wat we graag terug zien in de toekomst. Samen maken we de Krabbenfoor.”

Tour Café 

Er wordt flink geïnvesteerd dit jaar en dat is straks goed terug te zien in de straten en pleinen van het parcours. Naast diverse podia is er dit jaar meer te zien en te beleven. Zo is er een muzikale stadsbingo onder leiding van Huub Hangop, een workshop kindercocktails maken, een hockey clinic en een Meet en Greet met Chase uit Paw Patrol. Verder kun je Olaf uit Frozen ontmoeten, pop up dansen van Marqeez the house of art, draaien er diverse DJ’s verspreid door de stad en is er een Tour Café waar men de laatste dagen van de Tour de France kan volgen. Er is een magisch fotomoment met Belle, een open hardlooptraining op zaterdagochtend, er treden koren op zoals van Lieverlee en Bittere Tranen en is er een schminktent.

Bier proeven

Op zondag is alweer de derde editie van de Bergse touwtrekwedstrijd bij café de Saeck, maar men kan ook deelnemen aan de Historische bierbrouwerij wandeling SBM. Tijdens die wandeling kan je diverse biertjes proeven. Maar dat is nog lang niet alles. Het volledige programma is te vinden op de https://www.facebook.com/KrabbenfoorBoZ/Facebook pagina en website van de Krabbenfoor.

Variatie en thema’s

Ook aan de uitstraling is er hard gewerkt. Geen 400 dezelfde kramen, maar juist meer variatie en thema’s die meer passen in het tijdsbeeld van nu. Zo is er een Sport en Healthy zone in de Potterstraat en (Korte) Bosstraat. Hierbij is de straat volledig gevuld, terwijl er slechts een handje vol kramen zal staan. Het hockeyveld en het Tour Café zijn hierbij goede voorbeelden.

Franse sferen

In de Steenbergsestraat en in het Markiezenhof waant men zich in Franse sferen vanwege de Franse muziek, witte dakjes, vlaggen en de bistrosetjes. Dat in combinatie met kunst en brocante en je hebt het ware Franse gevoel te pakken. In de Lombardenstraat zal het Festival van het Goede Leven tot uiting komen. De combinatie van fleurige olievaten, kleurige vlaggen en sfeervolle bankjes zorgen voor een uniek stukje uitstraling op het parcours.

Piek voor de Muziek

Ook nieuw dit jaar is de Piek voor de Muziek. Een bekend concept waarbij de bezoekers voor een donatie van 1 euro een sticker krijgen waarmee ze uit kunnen dragen dat zij het evenement een warm hart toe dragen. Ze leveren daarmee direct een bijdrage aan de vele bandjes, zangers en zangeressen en looporkesten die tijdens de Krabbenfoor actief zijn. De enthousiaste groep van jongens en meiden lopen mee met onder andere Bravoure, Expreszo, Uncle Sam Jazz Band, Lat mar ore en de Foligroep uit Hoogerheide.

Plattegrond Krabbenfoor

Om de bezoekers beter hun route te laten bepalen is er in de speciale Krabbenfoorkrant een plattegrond toegevoegd en hangen er banners boven de straten. Die geven niet alleen aan wat er in de straat te doen is, maar wijzen ook de weg naar de diverse themagebieden. ,,Ieder gebied heeft een eigen kleur en dat maakt het heel overzichtelijk,” voegt Youri Roskam, één van de organisatoren, er nog aan toe. ,,We zijn erg trots op het volledige programma, de samenwerking met alle ondernemers en de uitstraling die we dit jaar gaan neer zetten en we kijken dan ook erg uit naar de reacties van de bezoekers!”

Kijk hier voor meer leuke nieuwtjes over de binnenstad.