kermis

De kermis komt dit jaar in ieder geval niet in de binnenstad. Kermisorganisator Frank Vale en de gemeente kijken naar een alternatieve locatie.

Of de kermis in Bergen op Zoom doorgaat, is nog niet helemaal zeker. Kermisorganisator Frank Vale is daarover in gesprek met de gemeente. De Grote Markt is daarvoor in ieder geval nu niet zo geschikt, denkt Vale. ,,De horecaondernemers hebben net wat meer ruimte gekregen, en dat gunnen we ze natuurlijk ook. Bovendien moet je in deze tijd het kermisterrein kunnen afsluiten als het te druk wordt. Op de Grote Markt kan dat wel, maar dat ziet er niet zo gezellig uit.”

Twee opties

Daarom heeft hij twee alternatieven: ,,De Boulevard en het terrein naast de bioscoop. De Boulevard is momenteel helemaal ’the place to be’, een prachtige locatie. En naast de bioscoop zou je een samenwerking aan kunnen gaan met de ondernemers van de Zeeland en de bioscoop, met kortingsacties bijvoorbeeld. Dat terrein is van Jos Slaats, daarmee zijn we in gesprek. Ook de gemeente heeft positief gereageerd.”

In het park

Stadspark Kijk in de Pot vindt Vale minder geschikt. ,,Daar is geen parkeergelegenheid, dat was altijd al lastig.” Wanneer er meer duidelijkheid komt over de kermis en de locatie, weet hij nog niet.

Kermis en Winterparadijs

Er zijn dit jaar al heel wat evenementen afgelast. De kermis staat (voorlopig) nog wel op de planning, evenals het Bergs Winterparadijs, dat volgens planning van 26 november tot en met 3 januari op de Grote Markt staat met de kerstijsbaan en horecaruimte.

Lees hier meer over evenementen in Bergen op Zoom.