Foto: Oase
Foto: Oase

Als Donny Musters, eigenaar van restaurant en lunchroom Oase, over voeding begint, is hij voorlopig nog niet uitgepraat. E-nummers, toevoegingen: begin er met hem maar niet over. ,,Zo’n pot pastasaus is makkelijk een jaar houdbaar. Dat kan natuurlijk niet zonder er allerlei rare ingrediënten in te stoppen.” Donny houdt van kwaliteit. Van vers en zelfgemaakt. Maar vooral van lekker, en dat proef je bij Oase. 

Tegenwoordig moet alles snel en makkelijk, verzucht de eigenaar van Oase. ,,Kijk, een hamburger warm maken en een plak cheddarkaas er overheen leggen: dat kan iedereen. Maar een goed stuk vis of vlees bakken, met lekkere groente erbij, dat is vakwerk.” Dat vakwerk levert hij in zijn restaurant in de Bergse binnenstad. Goed eten, goede wijn (wat hoofdzakelijk de expertise is van zijn vrouw Rosita), voor een goede prijs. 

Oase van rust

Rosita en Donny openden het restaurant ongeveer drie jaar geleden. Ze hadden al een goedlopende zaak in Rijsbergen, maar vielen voor het bijzonder pand aan de Fortuinstraat. Voorheen zat hier een tapijtenzaak, dus een grondige verbouwing was wel nodig. Maar het resultaat mag er wezen: een knus, sfeervol restaurant. Zoals de naam al zegt: een oase. Een oase van rust in de roerige binnenstad, waar je de krant kunt doornemen met een kop koffie, waar je gezellig kunt lunchen met vriendinnen of de dag romantisch kunt besluiten met een diner een een goed glas wijn. Roos en Donny zorgen altijd voor een warm welkom. Kijk hier eens hoe Oase eruit ziet:
De tekst loopt door onder de foto’s.

Kijk je ogen uit

Kom je ook eens langs bij restaurant Oase? We beloven je: je kijkt je ogen uit in dit mooie monumentale pand. Heel bijzonder is de gezellige bovenverdieping en zit je beneden, let dan vooral eens op het drieluik dat daar hangt: door kunstenaar Steven Bouwens speciaal voor Oase gemaakt, met veel Bergse details. In de historische gewelvenkelder kun je terecht voor een wijnproeverij, een high wine of high tea. En met mooi weer kun je in de gezellige binnentuin achter het pand van de zon genieten.
Tot gauw!
Lees meer over fijne restaurants in Bergen op Zoom.