jazz

De binnenstad van Bergen op Zoom swingt op vrijdag 14 juni! Tijdens koopavond vind je niet alleen jazz buiten op straat of in de cafés, maar ook bij diverse winkels.

Dit zijn de bands die je op 14 juni tegen kunt komen in het centrum:

The Jazzy Rhythm trio
Centrum | 18:00 – 20:00
Het Jazzy Rhythm trio zal tijdens de koopavond de Bergse binnenstad van jazz voorzien!

Reeds & Rhythm
Centrum | 18:00 – 20:00
Het New Orleans kwartet Reeds & Rhythm werd opgericht in 2005 en speelt, na diverse wisselingen, sinds 2016 in de huidige bezetting. Stijl en repertoire zijn beïnvloed door onder meer de Britse Trad Jazz, Sammy Rimington en Lasse Collin. Bij Reeds & Rhythm is gekozen voor twee rietblazers (Reeds) en twee begeleiders (Rhythm). Het ensemble heeft een mobiel karakter en speelt meestal akoestisch.

Hotclub de BoZ
Schoenmode Den Boer |18:30 – 21:00
Hotclub de BoZ uit Bergen op Zoom doet de Gipsy-Jazz van Django Reinhardt en Stéphane Grappelli uit de jaren ’30 en ’40 herleven. Heerlijk swingende muziek op viool, gitaar en contrabas, doorspekt met virtuoze instrumentale vondsten en improvisaties. Carmen Jacobs (viool), Jeroen Borghouts (gitaar) en Hans de Vos (contrabas) – samen goed voor 100 jaar jazzmuziek – hebben hun sporen in de jazz al ruimschoots verdiend.

Jazzy DJ’s
Retro Vinyl & Vintage
Ook volop JAZZ in de Lombardenstraat bij RETRO VINYL &VINTAGE. Verschillende DJ’s zullen hun jazzklanken laten klinken in de sfeervolle Lombardenstraat.

Meer jazz

Wat kun je nog meer verwachten tijdens het JazzBoZ? Grote namen als soulzangeres Berget Lewis, hiphopzanger Typhoon en zangeres Do, maar ook onze eigen dj Sebastian Floris en Bigband Persi Swing Collective. En natuurlijk wil je ook de streetparade en de jazz-kerkdienst niet missen.

Dat wordt een mooi weekend op 14, 15 en 16 juni!

Kijk hier voor meer informatie over het JazzBoZ.

Lees hier meer over evenementen in Bergen op Zoom.