rozen en bottels

Bloemenzaak Rozen en Bottels gaat verhuizen! De winkel vestigt zich twee panden verderop en kledingzaak Euforia trekt in het pand waar Rozen en Bottels nu nog zit.

Tonnie Tims en Keez van Loon hebben samen twee winkels in de binnenstad: de bloemenzaak Rozen en Bottels en de brocante winkel de Duif beWoond. Vanaf 17 november gaan deze zaken door onder één dak. Rozen en Bottels schuift dus gewoon een stukje op.

Kerstsfeer bij Rozen en Bottels

Eigenlijk staat Tonnie altijd in haar bloemenwinkel. ,,Maar hadden we een lekkage in de winkel en moesten we noodgedwongen de bloemen naar de Duif beWoond verhuizen. Daar kreeg ik zulke leuke reacties dat het me wel een goed idee leek om meer met de Duif te doen.” En omdat ze niet op twee plaatsen tegelijk kan zijn, besloten zij en Keez de winkels samen te voegen, in het pand waar nu de Duif beWoond zit. Dat pand is een stuk groter dan het pand van Rozen en Bottels.Verder verandert er eigenlijk niks, zegt Tonnie. ,,We blijven gewoon dezelfde spullen verkopen.” Voor de vintage spullen gaat het stel regelmatig naar marktjes in Frankrijk om daar de leukste spullen op de kop te tikken. Van stoer zink tot sierlijk, verfijnd glas, bijzondere meubels en woonaccessoires. En Tonnie kennende, wordt de nieuwe zaak weer prachtig. Op zondag 17 november wordt de nieuwe winkel officieel geopend. ,,Dan zijn we meteen helemaal in kerstsfeer”, vertelt Tonnie. Dat wordt dus de moeite waard om te gaan kijken!

Mooiste straatje

Euforia was tot nu toe gevestigd in het Vierkantje met leuke Ibiza-kleding. Eigenaresse Maartje Koning liet al eerder weten dat ze verhuisplannen had. En nu is het dan bekend: zij verhuist naar de Engelsestraat 6. ,,Het mooiste straatje van de stad”, schrijft Maartje op Facebook. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 november is de opening. Kom je ook kijken?

Komend weekend is er veel te doen in de binnenstad. Er is een Halloween-avond en de bevrijding wordt gevierd.