markiezenhof kunsten in de monumenten binnenstad

Komend weekend (14 en 15 september) is er van alles te doen in de binnenstad. Kijk met ons mee:

Kunsten in de Monumenten

De gemeente Bergen op Zoom, met haar kernen Halsteren en Lepelstraat, organiseert de landelijke Open Monumentendagen onder de noemer ‘Kunsten in de Monumenten’; een festival vol historie, hedendaagse kunst en cultuur. Diverse monumenten openen dit weekend hun deuren voor publiek. Tegen de historische achtergrond vinden er in deze monumenten allerlei activiteiten plaats. Erfgoed, (pop)muziek, theater, kunst, fietsroutes en rondleidingen komen hier samen.
Het thema van dit jaar is ‘Plekken van Plezier’. Je herkent de deelnemende monumenten, particuliere panden en locaties aan een zogenaamde sleutel die zichtbaar is aangebracht. Op veel locaties zijn er rondleidingen en kun je genieten van optredens, verhalen, film & exposities. Kijk hier voor het hele programma.

PopMonument

Zaterdag vinden maar liefst 40 optredens plaats verspreid over twintig erfgoedlocaties in Bergen op Zoom. Op het programma staan Bazart, Novastar (solo), MEROL, Kell Assouf, Love Couple, Ian Siegal (unplugged), Mozes and the Firstborn en Crayon Sun.

Op bijzondere erfgoedlocaties kun je daar in een intieme setting van genieten. De optredens zijn onder andere in Gebouw-T, de Gevangenpoort, Theater De Maagd, de Synagoge, het Oude Stadhuis en in de Hofzaal van het Markiezenhof. Er is dit jaar ook een PopMonument Junior, zaterdag vanaf 12.300 uur op de Kleine Binnenplaats van het Markiezenhof met onder andere rapper Dio. PopMonument Junior is gratis toegankelijk.

Open Gilde Doe Dag

Het schuttersgilde Sint Sebastiaan Bergen op Zoom en Borgvliet organiseren een Open Gilde Doe Dag op het Ravelijn. De opbrengst gaat naar een goed doel, dit jaar Wiboz. Iedereen kan kennis maken met het Gilde en de disciplines zoals handboogschieten, vendelen, trommen en bazuinblazen. Zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Nationale Orgeldag

Zaterdag en zondag tussen 10.00 en 17.00 uur worden de orgels van de Sint Gertrudiskerk regelmatig bespeeld.

Wil jij onze mooie binnenstad mooi houden? Doe dan mee aan World Clean Up Day.