najaarskermis

Kermissen in West- en Midden Brabant gaan niet door. Dat heeft Theo Weterings, voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant woensdag bekend gemaakt.

Alle kermissen die gepland staan voor de komende periode tot 1 november waren in eerste instantie afgelast. Weterings noemde het onverantwoord om kermissen door te laten gaan. De laatste tijd laait het coronavirus lokaal en regionaal weer op. Vooral onder jongeren neemt het aantal besmettingen snel toe. Zelfs met aanpassingen wordt het houden van een kermis door de Veiligheidsregio als onverantwoord gezien.

Beetje hoop

Maar vandaag (donderdag) werd bekend dat, als er geen nieuwe corona-opleving komt, dit geldt tot half oktober. En aangezien de najaarskermis gepland staat voor 16 t/m 25 oktober, is er nog een beetje hoop…. Als het aantal besmettingen dan laag is, zou de kermis onder bepaalde voorwaarden toch door mogen gaan.

Organisator Frank Vale vertelde al eerder dat hij hoopt op een Bergse najaarskermis op de Boulevard of op het terrein naast de bioscoop.

IJsbaan

Frank Vale hoopt dat het Winterparadijs op de Grote Markt, waarvan hij tevens de kartrekker is, in ieder geval doorgaat. Dit staat van 26 november tot en met 3 januari gepland.