iboza

Iboza, het evenement dat afgelopen weekend op de Grote Markt gehouden werd, was een groot succes. Dus willen de organiserende ondernemers meer. Meer feest, meer Iboza, meer deelnemers.

Na het Beachvolleybaltoernooi lag er zomaar een strand op de Grote Markt. Te leuk om niks mee te doen, vonden een aantal ondernemers daar. Dus organiseerden zij de beachparty Iboza gehouden. Het plein werd omgetoverd tot een strand in Ibiza-sfeer met lampjes, zitzakken, een bar, palmbomen en parasolletjes. De kinderen konden zich uitleven op springkussens en in het zand.

Geen tropisch weer

Het was wel even spannend, zegt Jimmy Devilee van de Bourgondiër. ,,Het weer was niet echt tropisch, dus het was afwachten of er wel publiek zou komen.” Maar zon of geen zon, de Bergenaren sloten Iboza onmiddellijk in hun hart. ,,De bezoekers waardeerden de muziek en de gezelligheid enorm”, aldus Jimmy.

Iboza uitbreiden

Volgend jaar willen de ondernemers het evenement dan ook het liefst uitbreiden. ,,Natuurlijk moet er nog vergunningen worden aangevraagd, maar we zouden het liefst Iboza van dinsdag tot en met zondag houden. Een evenement voor jong en oud. Met food, meer aankleding en doordeweeks leuke activiteiten voor kinderen, iets met sport en spel. En voor senioren misschien een jeu de boulesbaan.”

Leuke ideeën

De organisatie wil dan ook samenwerking met scholen, maar ook met retail. ,,Er zouden bijvoorbeeld diverse stands kunnen staan”, zegt Jimmy. ,,Kleding in Ibizastijl of accessoires. Of misschien zijn er andere leuke ideeën bij de Bergse ondernemers.”

Heb jij soms een leuk idee om van Iboza een nog leuker evenement te maken? Of ben jij die ondernemer die volgend jaar iets kan toevoegen aan dit nieuwe Bergse evenement? Laat het weten in de comments op Facebook of stuur ons een mailtje.

Nog even en de Grote Markt is helemaal in Krabbenfoor-sferen. Wil jij weten wat er straks allemaal te doen is? Lees dat hier.