terras thalia black monday

Premier Rutte kondigde afgelopen dinsdag aan dat er geen koopavonden meer gehouden worden. Ook Bergse ondernemers houden zich aan de nieuwe regels voor de koopavonden.

De coronaregels zijn afgelopen week aangescherpt. Zo moest de horeca haar deuren sluiten. Winkels mogen nog wel open zijn, maar er is een dringend advies om hier mondkapjes te dragen. Veel winkels laten klanten zonder mondkapje niet binnen.

Uiterlijk

De komende vier weken hebben de koopavonden aangepaste tijden. Wettelijk moeten winkels om 20.00 uur sluiten, sommige winkels kiezen ervoor al eerder dicht te gaan. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat 20.00 uur alleen voor vrijdagavond geldt. ,,Op andere dagen mogen winkels niet  afwijken van de reguliere sluitingstijd. Stel een winkel is normaal tot 17.00 uur open, mogen zij nu niet dagelijks tot 20.00 uur open zijn.”

De winkeliers heten je de komende weken van natuurlijk weer van harte welkom in de binnenstad!

Supermarkten

Bij levensmiddelenwinkels geldt deze beperkte openingstijd niet. Zij mogen de reguliere sluitingstijden aanhouden, zoals bepaald in de lokale winkeltijdenverordeningen.

Extra koopavonden

Wat er met de extra koopavonden gebeurt, die voor de feestdagen gepland staan, is nog niet bekend.

Steun

Wil jij de Bergse horeca-ondernemers een steuntje in de rug geven? Dan kun je ook een diner, drankje of lunch bestellen. Lees er hier meer over.