roparondje altijd eentje teveel

Bergen op Zoom start een nieuwe actie waarmee ze èn de horeca èn de Roparun steunt: Roparondje. Mensen geven een virtueel rondje aan de horeca en ze steunen daarmee ook gelijk de Roparun. Met deze actie kun je Roparondjes geven aan cafés in heel Nederland.

Op de website www.roparondje.nl kies je je drankjes en reken je direct af. Je zegt ook aan welk café je je Roparondje wil schenken. Je ontvangt natuurlijk geen drankjes, maar de waarde van je rondje gaat naar het café van je keuze en naar de Roparun. De enige voorwaarde voor de cafés is dat ze zich registreren zodat ze genoemd kunnen worden op de website. 

Verdeling Roparondje

Veertig procent van het Roparondje gaat naar het café, veertig procent naar de Roparun en de overige twintig procent is voor kosten zoals de website, betalings-, verwerkings- en bankkosten en publiciteit.

Veertig procent voor het café lijkt misschien niet zoveel, maar als je weet dat van een pilsje van € 2,- ‘slechts’ €0,20 overblijft voor het café is dat toch best aardig. Bovendien, nu hoeft het café helemaal geen kosten te maken voor dat biertje Registreert het café zich niet? Dan gaat hun percentage naar de Roparun. Natuurlijk mag je ook Roparondjes geven aan restaurants. 

De Roparun

Stichting Roparun zamelt geld in voor mensen met kanker. Met dat geld maakt de Roparun het leven van mensen met kanker aangenamer. Zo voegen we leven toe aan de dagen waar geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven.

Ieder jaar organiseert de Roparun een Estafetterun van 530 kilometer van Parijs en Bremen naar Rotterdam. Aan de Roparun doen zo’n 330 teams en bijna 9000 mensen mee. 

In 2020 ging de Roparun door corona niet door. Dat voelde de Roparun flink in de portemonnee. In 2021 wordt de Roparun helemaal in Nederland gehouden. Met allerlei acties zamelen deze teams geld in voor het goede doel. Sinds de eerste Roparun al ruim € 88 miljoen. Geef een Roparondje aan de Zaak is een van die acties.

Runningteam Altijd Eentje Te Veel

Altijd Eentje Te Veel (AETV) is een van de 330 roparunteams die meedoen aan de jaarlijkse estafette van Parijs en Bremen naar Rotterdam. Ze zijn team nummer 52, om precies te zijn. Het team bestaat uit acht lopers, vier fietsers, vijf chauffeurs, twee vrachtwagenchauffeurs, vier fysio’s, een teamcaptain en twee cateraars. Alle teamleden zijn even hard nodig om van Parijs naar Rotterdam te komen. De meeste teamleden komen uit Bergen op Zoom en omstreken. 

Naast Geef een Roparondje voor de Zaak worden ook mini-Roparuns georganiseerd op scholen, bierproeverijen, een golftoernooi, virtuele runs en nog veel meer om geld in te zamelen voor het goede doel.

Voor deze actie werkt AETV samen met communicatiebureau ONZ. Vorm Taal uit Halsteren.