popcarrousel

Op 24 november zal voor de tweede keer De PopCarrousel georganiseerd worden. Vier bands treden op in vier cafés in de Bergse binnenstad.

Initiatiefnemer Herman van Broekhoven en tevens uitbater van café De Saeck legt uit: ,,Ik ben altijd opzoek naar een uitdaging, daarom leek mij het leuk om de boel eens om te draaien. Normaliter ga je als bezoeker van bijvoorbeeld de bluesroute al je favoriete cafés af, op zoek naar de bands die je graag wil zien en horen spelen. Bij de PopCarrousel is het precies andersom. Je komt naar je favoriete café en daar kan je lekker blijven zitten. Door een roulatieschema komen de bands naar jou toe en zullen in sets van 40 minuten hun best doen om je muzikaal te vermaken.” Vier bands en vier cafés doen mee aan dit leuke evenement.

Sjouwen met spullen

,,Natuurlijk is het een uitdaging”,  zegt Herman. ,,Je moet zorgen dat je bandjes zo ver krijgt dat ook anderen op hun versterkers en drumstel mogen spelen. Want sjouwen met je eigen spullen is natuurlijk niet haalbaar. Daarnaast is het nodig om in ieder café een geluidsinstallatie weg te zetten, die de bands kunnen gebruiken. Sommige cafés zijn in het bezit van eigen geluid maar niet allemaal.”

Leerlingen

Een leuk bijkomstigheid is het inzetten van geluidsmensen. Deze komen van de opleiding Podium- en Evenemententtechnieken, die gegeven wordt op het Bergse Zoomvliet College. ,,Voor leerlingen is dit een leuk uitstapje van de lessen en een mooi ervaringsproject”, aldus Herman.

Deelnemers Popcarrousel

De bands die mee doen zijn The Plan, Floyd and the Barbers, Drie Man Sterk en Highway 58.

De deelnemende cafés zijn: Die Twee, Prins Heerlijk, De Ponderosa en De Saeck.

Het begint om 15.00 uur op zondagmiddag 24 november. Rond 19.00 uur zal het laatste optreden zijn. De cafés zijn gratis te bezoeken.

Er zijn de komende maanden allerlei leuke dingen te doen in Bergen op Zoom. Kijk hier voor alle informatie over het Bergs Winterparadijs.