martine stapelkamp

Negatieve berichten over de Bergse binnenstad? Wij, ondernemers in Bergen op Zoom, zijn dat spuugbeu. Daarom willen we je in deze serie verhalen vertellen waarom het zo leuk is om te ondernemen in onze stad. Vandaag: Martine Stapelkamp van Bakkerij Stapelkamp.


“Volgend jaar zitten wij al dertig jaar in de Bergse binnenstad. De vader van Ton, mijn man, was in Nijmegen begonnen met een bakkerij en later in Roosendaal. Daar zijn wij begonnen, en later in Bergen op Zoom. We hadden een zoontje van zes maanden, dat was best pittig. Gelukkig kwam ik uit de zorg en was ik gewend aan hard werken. Ik ben geen Bergse, eigenlijk kom ik uit Kapellen. In het begin was dat wel even wennen: Bergenaren zijn heel chauvinistisch, trots op hun stad. Maar nu voel ik me hier helemaal thuis.

Worstenbroodjes

We zijn zes dagen per week geopend, maar we zijn er zeven dagen per week mee bezig. Op zondag begint Ton al met de voorbereidingen voor maandag en doe ik de administratie. Maar we doen het nog steeds met veel plezier. Vooral het contact met de klanten vind ik geweldig: ik leef met hen mee en zij met ons. We hebben ook echt heel veel trouwe klanten, die graag naar de binnenstad komen voor de kwaliteit die wij leveren.
Onze worstenbroodjes zijn, zeker in deze periode, een begrip. Zelfs vanuit Amsterdam bellen ze of we de worstenbroodjes klaar hebben liggen! Met Vastenavend hebben we op zaterdag altijd een speciale aanbieding: zes halen, vijf betalen. Dat is een jaarlijkse traditie geworden.

Kwaliteit

De Steenbergsestraat is een aanloopstraat, richting winkelgebied ’t Vierkantje. Je ziet dat daar de laatste tijd weer nieuwe ondernemers starten en dat er veel gebeurt. Dat is fijn, voor ons is dat ook goed. En uiteraard zien we ook de leegstand, maar er zijn voldoende ondernemers zoals wij, die er nog steeds dagelijks plezier in hebben. Zolang je kwaliteit levert weet de klant je te vinden. We bezorgen ook, bij bedrijven en mensen thuis. Op die manier heb je extra persoonlijk contact, en dat vind ik na 30 jaar nog steeds heel prettig!” 

Vertel jouw verhaal

Ben jij ondernemer in Bergen op Zoom en wil je ook laten weten wat jij zo mooi vindt aan het ondernemen in onze stad? Neem dan contact op met ons.

Kijk hier waarom wij zo trots zijn op de Bergse binnenstad. En deze ondernemers vertelden al eerder waarom ze ondernemen in Bergen op Zoom zo leuk vinden.