bouwhuys johan en patrick

Negatieve berichten over de Bergse binnenstad? Wij, ondernemers in Bergen op Zoom, zijn dat spuugbeu. Daarom willen we je in deze serie verhalen vertellen waarom het zo leuk is om te ondernemen in onze stad. Vandaag: Johan en Patrick van het Bouwhuys.

Wij zijn een professioneel bouwbedrijf met onze werkplaats in Tholen en ons kantoor in de binnenstad van Bergen op Zoom. Met ons bouwbedrijf zijn we aangesloten bij Bouwend Nederland, de branche organisatie van de gerenommeerde bouwbedrijven. Daarbij zijn wij volledig financieel en technisch gescreend door Woningborg en kunnen wij daarom de beste afbouw zekerheid welke in Nederland te verkrijgen is bieden. Ook zijn wij erkend als leerbedrijf voor de jongeren die in de bouw werkzaam willen zijn.

Als bouwbedrijf hebben we 3 pijlers namelijk: Nieuwbouw, Verbouw en Renovatie & Onderhoud.

Onder Nieuwbouw vallen bijvoorbeeld overkappingen, veranda’s, aanbouwen, garages en vrijstaande woningen.

Onder Verbouw doen wij bijvoorbeeld dakkappellen plaatsen, interne verbouwingen in woningen, kapsalons verbouwen, enzovoorts.

En onder Renovatie & Onderhoud herstellen wij diverse gebreken zoals het vervangen van kozijnen, het onderhouden van het gebouw bij diverse scholen, het oplossen van lekkages, het repareren van daken, enzovoorts.

Ons werkgebied is voornamelijk de regio Bergen op Zoom, Tholen, Roosendaal en Hoogerheide. Uiteraard wanneer een groot en interessant project zich voordoet zijn we bereid onze actieradius te vergroten.

In 2018 kregen we het idee om met ons kantoor in de binnenstad van Bergen op Zoom te gaan vestigen. Op een industrieterrein zien de meeste mensen je niet, maar in het centrum lopen dagelijks veel mensen voorbij en val je op met je bedrijf. Daarbij willen we de drempel laag houden zodat mensen sneller bij ons bouwbedrijf binnen kunnen stappen. We zagen dat veel panden leeg staan in het centrum en hebben geïnformeerd naar de mogelijkheden. Uiteindelijk zijn we terecht gekomen op Voetboog 4, direct naast de HEMA en tegenover TUI Reisbureau.

En ja, regelmatig stappen er mensen binnen en vragen ze om bouwkundig advies. Vaak over een kleine verbouwing, over het vernieuwen van het dak, het zetten van dubbel glas, enzovoorts. We krijgen de meest vreemde vragen, maar wel allemaal bouw gerelateerd. Tevens merken we dat als we op een bijeenkomst of op een verjaardag zijn, en we zeggen dat we werkzaam zijn bij Het BouwHuys, dat vaak de mensen ons bouwbedrijf kennen doordat ze voorbij zijn gelopen. Kortom, de visie die we hadden klopte. In een centrum heb je veel meer exposure dan op een industrieterrein.

Vertel jouw verhaal

Ben jij ondernemer in Bergen op Zoom en wil je ook laten weten wat jij zo mooi vindt aan het ondernemen in onze stad? Neem dan contact op met ons.

Kijk hier waarom wij zo trots zijn op de Bergse binnenstad.