dennis en carla gewoon bij sjuul

Negatieve berichten over de Bergse binnenstad? Wij, ondernemers in Bergen op Zoom, zijn dat spuugbeu. Daarom willen we je in deze serie verhalen vertellen waarom het zo leuk is om te ondernemen in onze stad. Vandaag: Dennis en Carla Baartmans van Gewoon bij Sjuul.

“Wij zijn Dennis Baartmans en Carla Meesters. Zo’n twee jaar geleden startten we lunchcafé Gewoon bij Sjuul in de Kortemeestraat. Niet zomaar een lunchroom, maar een plek waar gezelligheid en onthaasting voorop staan.

De zaak is genoemd naar Carla’s zoon Sjuul, een jongen met een verstandelijke beperking. Samen met al onze medewerkers en vrijwilligers proberen wij een sfeer te creëren van warmte en rust. Je merkt het ook vaak aan onze gasten: die vinden het niet erg om iets langer op hun bestelling te wachten. Het gaat er altijd gemoedelijk aan toe bij ons.

Streekproducten

We hebben voor het Vierkantje gekozen om de sfeer die hier hangt. Hier zitten de kleinere, bijzondere winkeltjes en daar passen wij precies tussen. Extra leuk vinden we het om te werken met streekproducten, zoals sappen van Franken Fruit, producten van de zuivelboerderij Zuidgeest, brood van de Broodbakkers en recepten van de voormalige slagerij Leenaars. Gewoon bij Sjuul is zo een visitekaartje van de Brabantse Wal en alles wat dit gebied te bieden heeft. Op onze kaart staat onder andere koffie/thee met zelfgemaakt gebak, maaltijdsalades, broodjes, tosti’s en soep.

Verbinding

Voor ons blijft het geweldig om vijf dagen per week, samen met onze medewerkers, klaar te staan voor onze gasten. Het is een fijn gevoel om iets voor iemand te kunnen betekenen. Door ons lunchcafé laagdrempelig en kleinschalig te houden, willen we mensen met elkaar verbinden.

Vertel jouw verhaal

Ben jij ondernemer in Bergen op Zoom en wil je ook laten weten wat jij zo mooi vindt aan het ondernemen in onze stad? Neem dan contact op met ons.

Kijk hier waarom wij zo trots zijn op de Bergse binnenstad. Lees hier meer verhalen van Bergse ondernemers.