missen vastenavend

Eindelijk mogen we weer los. Vastenavend zal dus zeker weer een groot feest worden. D’r is wir leve n’in de brouwerij! En dit staat op het programma in Bergen op Zoom:

Op zaterdag 26 februari om 14:33 uur zal Prins Wannes d’n Derde vanuit zijn Slikpaleis, samen met zijn Nar aankomen in ’t Krabbegat. Na een compacte intocht via de gebruikelijke route hoopt Prins Wannes weer de stadssleutel overhandigd te krijgen van onze burgemeester en zal de Gròòtste Boer de Ellef Gebòòje voorlezen. Vervolgens zal de Gròòtste Boer de Prins bijpraten over wat er zo allemaal gebeurd is in ’t Krabbegat het afgelopen jaar, tijdens het Pratje op ’t Biljart in Theater Den Enghel.

Zondag om 11:11 uur start vanuit tv-studio Stoelemat de Leutmarathon, een zes uur durende tv-uitzending voor alle Krabben. Je kunt thuis op de bank kijken, maar je kunt er ook bij zijn. Kaarten zijn te koop à € 11,- via www.stichtingvastenavend.nl. Bovendien hebben de cafés op de Grote Markt aangekondigd dat er iets bijzonders gaat gebeuren voor krabbe en dweilbandjes. Maar wát, dat blijft nog even geheim…

De kleine Krabbekes kunnen zich al voorbereiden op de Kindervastenavend. Deze begint online via www.kindervastenavend.nl en wordt afgerond met een kort spel op de Grote Markt op maandag om 14:22 uur. Aansluitend dweilt de Prins met de Krabbekes deur de straten van ’t Krabbegat.

Op dinsdag is er de mogelijkheid om Prins Wannes d’n Derde te feliciteren met het 77-jarig bestaan van de naoorlogse Vastenavend. Dit gebeurt in de vorm van een stoetje, waarbij de Prins een defilé afneemt.

Aansluitend zal de Plechtige Sluiting plaatsvinden in de Stoelemat. Hiervoor zullen enkel online een beperkt aantal kaarten gekocht kunnen worden, maar de Sluiting zal eenmalig ook live uitgezonden worden, zodat alle Krabben dit mee kunnen maken.

Tot slot zal zoals gebruikelijk de Kraai rond 23:45 uur weer vallen, waarmee de Vastenavend van 2022 ten einde komt.

Lees meer

Gelukkig zijn er weer meer evenementen mogelijk in Bergen op Zoom deze zomer. Lees er hier meer over.