koningsdag bergen op zoom
Foto: Oranjecomité

Tja, de standaard activiteiten op Koningsdag kunnen ook dit jaar weer niet doorgaan. Toch wordt er in Bergen op Zoom wel het een en ander georganiseerd, al is het dan vooral online.

Dit jaar alweer geen Koningsnacht, vrijmarkt of muziek op de Grote Markt. Maar wat is er dan wel?

Activiteiten

  • Een muziekbingo van café ’t Slik in samenwerking met het Oranjecomité tijdens Koningsnacht. Met natuurlijk heel veel oranje feesthits. Een gezellige avond via een livestream. De bingo begint om 20.00 uur en duurt ongeveer 3 uur. De kosten om aan deze bingo deel te nemen zijn € 5,- per persoon. Je krijgt hiervoor twee rondes/bingokaarten. Er zijn leuke prijzen te winnen. Reserveren is verplicht en kan  door een mail te sturen naar [email protected] met jouw naam en het aantal deelnemende personen. Je ontvangt een bevestigingsmail (let op: kan in de SPAM terecht komen) met een Tikkie en verdere belangrijke informatie. Meer info via https://www.cafetslik.nl/muziekbingo/ Er zijn ook leuke feestpakketten beschikbaar om de avond nog completer te maken!
  • Kleurwedstrijd: Ook dit jaar is er een kleurwedstrijd. Zit je op de basisschool, pak dan je stiften en potloden en kleur hem zo mooi mogelijk in. De mooiste kleurplaten winnen ook dit jaar weer een leuke verrassing. De kleurplaat is hier te downloaden en kan worden opgestuurd naar [email protected] of naar de Facebookpagina van Koningsdagboz
  • Bakworkshop: Homemade By Margreet verzorgt een online bak workshop. Wil je meedoen aan deze workshop dan kan je een pakket met benodigdheden bestellen via www.homemadebymargreet.nl.  De instructievideo zal op Koningsdag via www.koningsdagboz.nl en Facebookpagina te zien zijn.
  • Kookworkshop: Lars Kookt verzorgt een online kookworkshop. Lars gaat een speciale Oranjesoep koken. Via deze site (klik hier) kan je een pakket met alle benodigdheden bestellen. De instructievideo zal op Koningsdag via www.koningsdagboz.nl en Facebookpagina te zien zijn.
  • Foto’s: Het Oranjecomité wil graag laten zien hoe Koningsdag thuis wordt gevierd. Daarom wil zij graag foto’s van jullie ontvangen van hoe jullie het dit jaar vieren. Foto’s kun je sturen naar [email protected] of uploaden op de Facebookpagina van Koningsdagboz
  • Versierde fietsen: Helaas dit jaar geen optocht met versierde fietsen. Maar natuurlijk kun je als je op het basisonderwijs zit wel je eigen fiets versieren en daar een foto van maken. Stuur deze foto naar: [email protected] of zet hem op deze Facebookpagina .De mooiste inzendingen worden beloond met een smakelijke verrassing.
  • Proostmoment: Om 16.00 zal er landelijk een nationaal proostmoment zijn. Wie doet er mee?
  • De vlag: Natuurlijk hangen we ook dit jaar gewoon de vlag weer uit. Mocht je niet precies weten hoe de vlaginstructies zijn kun je ze hier even teruglezen.
  • Klokken luiden: In heel Nederland zullen tussen 9.55 en 10.00 uur de klokken geluid worden. Om 10.00 uur wordt het Wilhelmus gespeeld door de beiaardiers en wordt iedereen opgeroepen thuis, in de voordeur, op het balkon of in de tuin het volkslied mee te zingen.

Winkels open met Koningsdag

Kijk voor meer informatie op www.koningsdagboz.nl. Lees hier of de winkels op Koningsdag geopend zijn in Bergen op Zoom.