bevrijding bevrijd bevrijdingsweekend

Op 26 en 27 oktober wordt in Bergen op Zoom gevierd, dat onze stad 75 jaar bevrijd is. Dit zijn de activiteiten in de binnenstad tijdens het bevrijdingsweekend:

Bevrijdingstoertocht 
Op zaterdag 26 oktober wordt een grootste bevrijdingstoertocht gehouden van Zuid-Beveland naar Bergen op Zoom. Hieraan nemen meer dan honderd legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog deel. In Bergen op Zoom vertrekt de stoet rond 13.00 uur vanuit de Canadalaan naar de startlocatie van het Bevrijdingsdefilé, de Gedempte Haven.

Defilé bevrijdingsweekend
Aan de Gedempte Haven vertrekt het defilé start om 15.30 uur. Via de Rijkebuurtstraat, Westersingel, Steenbergsestraat, Fortuinstraat gaat het richting de Grote Markt. Daar wordt de defilé afgenomen. Via de Zuivelstraat, Wouwsestraat en Stationsstraat gaat de tocht verder. Na afloop kun je bij het Groot Arsenaal de voertuigen bekijken.

Taptoe 
Tot slot wordt vanaf 19.00 uur de Taptoe gehouden op de Grote Markt met regionale en landelijke muziekkorpsen. Aan dit muzikaal spektakel doen de top van de regionaal en landelijk bekende (militaire) muziekkorpsen mee.

Bevrijdingsfeestavond 
Om de dag te besluiten is er een Bevrijdingsfeestavond in Den Enghel aan de Grote Markt.  Wachtpost 13 en de Valley Sound Big Band zullen hier spelen. Het feest start om 21.00 uur en de entree is gratis.

Openluchtspektakel Supersum – tot en met 27 oktober
Stichting de Vierschaar voert het openluchtspektakel Supersum op. Dit bevrijdingsweekend zijn de laatste voorstellingen op de Waterschans. Kijk op www.vierschaar.nl voor meer informatie en kaarten.

Kijk hier voor het hele programma. En wil je zelf ook iets doen, er zijn mooie bevrijdingsvlaggen te koop. Laat ze wapperen!