Stichting In den Scherminckel bestaat 50 jaar. Daarom organiseert zij tijdens de Nationale Archeologiedagen komend weekend een aantal activiteiten.

Rondje Potteriekes

Vrijdag 18 juni is er de digitale Archeologische Stadswandeling ‘Rondje Potteriekes’ in Bergen op Zoom via de website https://izi.travel/nl óf via de app izi.travel. Vanuit huis of via uw smartphone zelf ‘digitaal wandelen’ langs locaties in de binnenstad van Bergen op Zoom waar archeologische opgravingen hebben plaatsgevonden en waar bijzondere vondsten zijn gedaan.

Maar nóg leuker is het om deze digitale stadswandeling in Bergen op Zoom zelf te maken! Loop volledig coronaproof en op uw eigen tempo door de wijk ‘Potteriekes’ waar in de middeleeuwen de pottenbakkers gevestigd waren en ontdek welke bodemgeheimen daar bij opgravingen zijn aangetroffen. Geniet ondertussen van de prachtige monumentale panden in één van de oudste wijken van de Bergse binnenstad!

*U kunt deze wandeling natuurlijk ook zéér goed combineren met een bezoek aan de Open Dagen in het Archeologisch Depot, zodat u alle vondsten in het echt kunt zien (zat 19 en zon 20 juni 13.00-16.30u, Wassenaarstraat 61, Bergen op Zoom).

Archeologietour Verborgen Vesting

Op zaterdagochtend 19 juni en zondagochtend 20 juni organiseert SIDS Archeologietours in de Verborgen Vesting. Tijdens deze unieke Archeologietour vertelt de archeologievrijwilliger van Stichting In den Scherminckel over de opgraving en het tot stand komen van de Verborgen Vesting, maar ook over andere – al dan niet opgegraven – vestingwerken in Bergen op Zoom.

Praktische informatie:

Adres Verborgen Vesting: Hof van Asselbergs 39a, Bergen op Zoom

Zaterdagochtend 19 juni en zondagochtend 20 juni, startijden 9.15u-10.00u-10.45u.

Prijs: volwassenen € 8,00 , kinderen t/m 12 jaar € 4,00. Aanmelden is verplicht via [email protected]. Na aanmelding ontvangt u een betaalverzoek en een bewijs van inschrijving.

*De Verborgen Vesting is alleen via een trap toegankelijk en daardoor helaas niet goed bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn.

*Deze activiteit vindt plaats onder voorbehoud en met opvolging van alle dan geldende Covid-19 maatregelen.

Open dagen archeologisch depot 

Op zaterdag 19 juni en zondag 20 juni van 13.00 tot 16.30 uur organiseert SIDS Open Dagen in het archeologisch depot. Kom en ontdek de bodemgeheimen van Bergen op Zoom! Hier kun je alle mysterieuze vondsten uit de Bergse bodem zien. Er zijn deze dag verschillende activiteiten, voor zowel kinderen als volwassenen:

– rondleidingen door het archeologisch depot

– heb je zelf iets gevonden? In het depot kun je laten uitzoeken uit wat het is en hoe oud het is

– ontdek bijzondere vondsten zoals de Grote Man, Romeinse amforen, honderden pispotten en een zeldzaam kanon

– puzzel zelf mee met échte middeleeuwse scherven

– tentoonstelling over recente opgravingen van de vestingwerken

– en nog veel meer!

*Deze activiteit vindt plaats onder voorbehoud en met opvolging van alle dan geldende Covid-19 maatregelen. Aanmelding is verplicht (kan via [email protected], maar kan ook ter plekke).

Adres: Wassenaarstraat 61, Bergen op Zoom

Dag: zaterdag 19 en zondag 20 juni

Tijd: van 13.00 tot 16.30 uur

Kosten: geen

Meer nieuws

Wil je meer weten over wat er allemaal in de Bergse binnenstad gebeurt? Lees dan hier welke nieuwe winkel er binnenkort opent.