koningsdag
Foto: Oranjecomité Bergen op Zoom

Koningsdag in Bergen op Zoom telt weer allerlei activiteiten. De allerleukste: er komt weer een vrijmarkt in de Bergse binnenstad! 

Gelukkig worden dit jaar weer Koningsnacht en -dag gehouden. De vlaggenparade is op de Grote Markt, de overige activiteiten op het Wilhelminaveld. Dit is het programma van Koningsdag:

  • 10.00 Vlaggenparade op de Grote Markt
  • De hele dag: vrijmarkt in de binnenstad
  • Een kinderkermis op het Wilhelminaveld
  • Fietsversieren: Het Oranje comité zorgt voor versieringen en na de vlaggenparade op de Grote Markt komt de burgemeester een defilé afnemen! Vanaf 10.00 uur kun je met je fiets naar het Wilhelminaveld komen om je fiets te versieren en rond 11.10 uur zal de burgemeester dan langs komen!
  • Een gezellige koningsmarkt op het Wilhelminaveld, met allerlei leuke producten, van sieraden tot biologische woonaccessoires! Voor de kinderen is er onder meer een draaimolen en botsauto’s, maar ook suikerspinnen en ijsjes! Bovendien komen er twee sprookjesprinsessen waar je mee op de foto kunt gaan. Ook zullen er optredens zijn van regionaal talent.

Koningsnacht

Koningsnacht is natuurlijk feest in de Bergse horeca. Zo treden in café De Schorre bijvoorbeeld De Floppers op en in café De Saeck INC. Ook zijn er optredens op het Wilhelminaveld. Het programma:
17.00 uur De grote pré-koningsnachtborrel met Alex Adriaansen, braderie, mini-foodtruckfestival en kinderkermis.
18.30 uur Een optreden van John van der Bruggen
20.30 uur coverband The Party Crashers
En tijdens de pauze van The Party Crashers om 21.35 zal Ruud Zwaan het dak eraf laten gaan!

Meer nieuws over Koningsdag

We brengen jullie de komende tijd nog meer nieuws over Koningsdag in Bergen op Zoom, dus hou ons in de gaten of kijk op de website van het Oranjecomité.

Nog meer feestjes

Deze evenementen staan dit jaar op de planning.