pannenkoekenparadijs september

Iedere maand kijken we even terug wat er in de afgelopen maand in de Bergse binnenstad gebeurd is. En in de maand september hebben we eigenlijk alleen maar goed nieuws.

Miss Etam werd een paar weken geleden failliet verklaard. Deze maand werd echter bekend dat een aantal vestigingen een doorstart maken, en daar hoor de Bergse vestiging ook bij. Miss Etam blijft dus gewoon in de Lombardenstraat aanwezig.

Nieuw in september

Nieuw in Bergen op Zoom is het Pannenkoekenparadijs. Een restaurant aan de Grote Markt, waar je de keus hebt uit meer dan 250 pannenkoeken (zoet en hartig), wafels en poffertjes. Verder ook soep en salades. Voorheen zat café De Fabriek in het pand, en ook nu blijft de zaterdagavond een feestavond voor de jeugd.

Meer leuk nieuws

Nog iets nieuws: waar voorheen broodjeszaak Panos zat, zit nu het Lunchcafé. Met onder andere broodjes, koffie, tosti’s en ijs.

Corona

Helaas was september ook de maand waarin het coronavirus weer de kop op stak en er strengere maatregelen werden aangekondigd. De Bergse horeca toonde zich meteen creatief en kwam met slimme oplossingen. Restaurants werken in shifts, cafés bieden in deze tijd bijvoorbeeld lunch of bitterballenborrels aan. Lees er hier meer over.