januari

Januari… een maand van stilte in de binnenstad. De meeste winkels in de Bergse binnenstad zijn nog steeds dicht, evenals de horeca.

Loop op een willekeurige dag door de Bergse binnenstad en je ziet… bijna niemand. Het is stil en rustig, want de winkels en horeca zijn nog steeds gesloten in verband met de coronacrisis. Op donderdagochtend is er wel een weekmarkt, maar hier staan alleen food-kramen.

Creatief

Wel komt de creativiteit van de ondernemers naar boven. Er zijn webshops opgestart, er wordt thuisbezorgd en afgehaald. In het centrum kun je ‘windowshoppen’ en zeker nu de Vastenavend begonnen is, zijn er talloze initiatieven. Van een bingo tot speurtocht of speciale producten. En natuurlijk gebeurt er veel online.

Rellen

Maandag 25 januari was schrikken voor onze Markiezenstad: er werden rellen verwacht, in navolging van steden als Eindhoven, Amsterdam en Den Haag. Ondernemers haalden hun winkels leeg en timmerden de ramen dicht. Winkels en horeca sloten vroeger hun deuren. Gelukkig bleef het rustig in de stad.

Laten we maar hopen dat we volgende maand positiever nieuws kunnen melden!