evenementen corona

Geen evenementen tot 1 september, dat is het nieuwe regeringsbeleid om corona te verslaan. Voor Bergen op Zoom betekent dat het volgende:

De afgelopen 24 uur is het dodental in Nederland met 34 gestegen naar 213 en kwamen er 545 nieuwe besmettingen bij. Dat maakte het RIVM vandaag bekend. Er liggen nu 487 mensen op een IC. Om verdere besmettingen tegen te gaan, heeft de regering verdergaande maatregelen aangekondigd.

Evenementen afgelast

Alle feesten en evenementen die gepland staan van april tot september zijn hierdoor niet meer mogelijk. Het Concours Hippique en de Roparun waren door de organisatie al afgeschaft, maar ook  90’s No Limits, de voorjaarskermis en het Op de T-festival kunnen nu niet doorgaan evenals JazzBoZ, ProefMei, de avondvierdaagse, Maria Ommegang en Krabbenfoor zijn afgelast. Zelfs de Foodstoot, die eind augustus plaats zou vinden, gaat niet door. En het Berregs Leut Tejater, dat in 2021 een productie zou opvoeren, heeft het uitgesteld naar 2022, omdat er nu niet gerepeteerd kan worden. Hoe het na september verder gaat weet helaas nog niemand. Maar stiekem hopen we nog op de kerstijsbaan, Foodstoet Kerst op de Kaai en natuurlijk de ellefde van de ellefde.

Triest

Het zijn trieste berichten, vooral voor de Bergse ondernemers. Helaas is het niet anders. Blijf zoveel mogelijk thuis en houd afstand, want het allerbelangrijkste is tenslotte dat we allemaal gezond blijven!

Kijk hier hoe de ondernemers in de binnenstad omgaan met de coronamaatregelen.