florence mode

Bij Florence Mode dragen ze iedere dag weer hun passie voor kleding uit. Maar deze winkel in ’t Vierkantje heeft momenteel een bijzondere verrassing op de bovenverdieping: hier laat Florence Mode namelijk ook een andere passie zien. De passie voor kunst van de Thoolse kunstenaars Puck Meijer en Josien Molenaar.

In Bergen op Zoom is niet zoveel expositieruimte. Florence Mode heeft daarom haar eerste verdieping ingericht tot een mooie, lichte expositieruimte. Dus ga je nog shoppen voor een nieuwe outfit voor oud en nieuw, of wil je alvast vooruitkijken naar de nieuwste voorjaarsmode,  kom dan zeker ook eens kijken naar de schilderijen van Josien en Puck. ,,Passie is de verbindende factor”, zegt eigenaresse Loes Segers. ,,Passie voor mode en passie voor kunst.”

Josien Molenaar 

Josien Molenaar legde zich na haar studie aan de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam toe op grafische kunst: etsen. Deze waren te zien tijdens exposities in kleine musea in Nederland en Noorwegen. Rond 1982 begon zij het schilderen met olieverf te onderzoeken: figuratief werk en abstract expressionisme. Gaandeweg liet zij de verhalen los omdat het beeld als taal boeiend genoeg was voor haar. Zo ontstonden de schilderijen die u op deze expositie kunt zien. Het is een stijl die verwant is aan het werk van Sonia Delaunay in het begin van de 20e eeuw. Josien schildert met olieverf op klein formaat doek of paneel.

Puck Meijer

Het werk van Puck Meijer is verre van abstract: grote, realistisch olieverfschilderijen tonen de landschappen en zeegezichten uit de directe omgeving van haar atelierhuis in Sint-Maartensdijk. Het zijn schilderijen waarin kleuren en texturen zorgvuldig zijn opgebouwd in navolging van technieken van oude meesters. De natuur is naast de techniek, de belangrijkste inspiratiebron.

Kom kijken bij Florence Mode

De expositie is tot en met 11 januari  gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van Florence Mode aan de Kortemeestraat 22 in Bergen op Zoom.

Kijk hier voor de openingstijden van de Bergse binnenstad de komende dagen.