maria ommegang
Foto: Maria Ommegang

Op zondag 26 juni trekt de Maria Ommegang na twee coronajaren met een beperkte stoet in de kerk, weer in de volledige opzet door de binnenstad van Bergen op Zoom.

De Maria Ommegang is een religieus, cultureel historisch schouwspel dat hier en in de verre regio uniek is en waar Bergen op Zoom erg trots op is. Het is voor de 78e naoorlogse keer dat deze dankstoet wordt gehouden.

Het jaarthema is: ‘Maria, onze mantel der liefde’.

Start Maria Ommegang

Om 15.00 uur openen de poorten van het Markiezenhof aan de Steenbergsestraat om dit kleurrijk spektakel van start te laten gaan. De stoet is gratis te bekijken. Voor mensen die niet lang kunnen staan, zijn stoeltjes beschikbaar. Deze zijn te reserveren via de website. Op de website kunt u ook meer informatie vinden.

De route:

Steenbergsestraat Fortuinstraat – Grote Markt – Hoogstraat – Kerkstraat – Huijbergsestraat – Burgemeester van Hasseltstraat – Van Dedemstraat – Antwerpsestraat – Korte Bosstraat – Bosstraat – Potterstraat – Lievevrouwestraat – Gevangenpoort. Een deel van de dankstoet (vanaf de wierookzwaaiers) gaat aan het einde van de Potterstraat rechtsaf voor een Mariahulde op de binnenplaats van het Markiezenhof.

Lees hier alles over de Bergse Krabbenfoor.