markiezenhof
Foto: Irma van Schaijk

Maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag) is het de Dag van het Kasteel. In stadspaleis het Markiezenhof vinden dan leuke activiteiten plaats.

Tijdens de 12e editie van Dag van het Kasteel zetten kastelen en buitenplaatsen de poorten van het landgoed (en soms het huis) open om belangstellend publiek te ontvangen. Het is een dag voor jong en oud.

Markiezenhof

Ook het Markiezenhof neemt deel aan dit evenement. Je kunt hier meedoen aan een workshop aquarel of aansluiten bij de ‘Samen kijken=Meer Zien-rondleiding. Deze rondleiding is gebaseerd op de Visual Thinking Strategies methode (VTS). Het is een nieuwe en inspirerende manier van kijken naar kunst. Wat gebeurt er in een schilderij, waaraan zie je dat en wat ontdek jij nog meer?

Daarnaast worden kinderen in en rondom het Hof op een leuke en spannende manier vermaakt door een kleine circus/goochel act.

De Dag van het Kasteel

De Dag van het Kasteel is een initiatief van de Nederlandse Kastelenstichting(NKS), kenniscentrum voor kasteel en buitenplaats. De NKS is opgericht in 1945 om kastelen en buitenplaatsen voor de toekomst te behouden.

Inschrijven

De workshops aquarel starten om 13.00 en 14.00 uur. Inschrijven: klik hier.

De rondleidingen zijn om 13.00 en 14.45 uur. Aanmelden via [email protected]

Kijk hier voor meer informatie en overige locaties.