crusio ijs kermis
Foto: Johan van Reeken (l) en Coen Crusio.

Door alle corona-perikelen kom je waarschijnlijk wat minder snel in de binnenstad. Maar geen nood: als je zin hebt in een ijsje, komt Crusio gewoon naar je toe.

Johan en Patricia van Reeken staan normaal gesproken op de kermis. In de zomer met een muntjesschuiver, in de winter staan ze met een eetkraam onder andere op de kerstmarkt in Maastricht. Maar nu alle kermissen en evenementen afgelast, uitgesteld of onzeker zijn, zochten het stel iets nieuws.

Raar jaar

Patricia wilde het liefst ergens staan met de eetkraam, maar daar kreeg ze geen vergunning voor. ,,Dat begrijp ik ook wel”, zegt ze. ,,Er lagen al zoveel aanvragen bij de gemeente.” Ze nam contact op met Crusio. ,,Voor hen is het ook een raar jaar. Ze zijn begonnen met bezorgen en hebben nu ook verkooppunten in Tholen en Hoogerheide en binnenkort ook in Wouw. Dus dacht ik: laten we met het ijs de wijk in gaan.”

Samenwerking

De samenwerking was al snel beklonken. Johan en Patricia kochten een ijsbus, Crusio levert het ijs. Vandaag (dinsdag 19 mei) gaat de bus voor het eerst op pad. ’s Middags naar Halsteren en Lepelstraat, ’s avonds naar de Bergse Plaat. ,,En hoe onze route verder gaat, moeten we nog even bekijken”, zegt Patricia. ,,Ik heb geen idee hoe lang we over een wijk doen. We mogen per locatie maar vijftien minuten blijven staan.”

Check het hier

Wil je weten waar de Crusio-bus precies komt? Houd dan Facebook en Instagram  in de gaten!